Locuitorii unei străzi din Pâncota, exasperați după ce canalizarea a refulat până în curțile lor. Ca niciodată, problema a fost rezolvată în timp record | Foto-Video

  de Andrei Fuliaș | 28 mai 2019, 1:19 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Mai mulți locuitori de pe o stradă din orașul arădean Pâncota sunt exasperați și revoltați de disconfortul pe care îl creează canalizarea ori de câte ori plouă.

  Este vorba despre locuitorii de pe strada Liliacului, care spun că, după fiecare ploaie, canalizarea refulează și dejecțiile ies în fața porților și în curțile oamenilor, constituind adevărate focare de infecție. Aceștia spun că au depus mai multe sesizări la instituțiile abilitate pentru a fi rezolvată problema, însă nimeni nu face ceva pentru a-i ajuta.

  Lucrările la canalizarea din zona respectivă au fost finalizate, după cum spun locuitorii, în urmă cu aproximativ o lună de zile.

  „Avem această problemă încă de când au fost finalizate lucrările de la canalizare, de acum vreo lună de zile. La orice ploaie, iar în ultima perioadă a plouat destul de mult, prin gura canalului ies dejecții și apă murdară provenind din toată Pâncota. Apa murdară și dejecțiile ies în stradă și ajung până în curțile noastre. Am făcut mai multe sesizări la mai multe instituții cum ar fi Garda de Mediu, la Sanepid, la Protecția Consumatorului. Am vorbit și cu cei de la Apă-Canal, dar se învinovățesc unii pe alții și nu vine nimeni măcar să vadă despre ce este vorba. Eu vorbesc acum cu dumneavoastră nu doar în numele meu și al familiei mele, ci și în numele vecinilor noștri. Considerăm că ce se întâmplă este foarte grav, mai ales că avem și copii mici sau persoane cu dizabilități pe stradă, care dacă ies afară nu pot sta de mirosul îngrozitor. Imaginați-vă cum va fi când va veni căldura. Probabil toată zona va fi un adevărat focar de infecții”, ne spune un locuitor de pe strada Liliacului, din orașul Pâncota.

  De altfel, oamenii ne-au transmis și câteva imagini în care au surprins „grozăvia”, atât pe timp de noapte, cât și ziua.

  Am luat legătura și cu primarul Dan Pocrișer, pentru a vedea dacă problema respectivă a ajuns și la urechile sale. Edilul ne-a explicat că știe foarte bine despre ce este vorba și că se încearcă rezolvarea problemei în cel mai scurt timp, reprezentanții Primăriei Pâncota luând deja legătura cu cei de la Compania de Apă-Canal Arad, respectiv Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canalizare – Județul Arad (ADIAC JA), adică cei care au făcut lucrarea printr-un program mai amplu desfășurat pe raza întregului județ.

  „Noi suntem beneficiari ai sistemului de canalizare, sistem făcut de curând, prin programul operat de ADIAC. Aici, la noi, sistemul este gestionat de aceștia prin punctul de lucru de la Pâncota. Am luat legătura cu aceștia și ei spun că vor rezolva problema. Au fost cei de la companie la fața locului, împreună cu viceprimarul. Se pare că problema ar fi nivelul/înclinația. De altfel, chiar și casele sunt mai joase decât drumul. Din informațiile mele, sper să nu greșesc, nefiind specialist în acest domeniu, există o soluție prin montarea unei supape de sens, care să rezolve această problemă. Eu sper că problema va fi rezolvată cât mai repede, fiindcă nu ne dorim să existe acest disconfort pentru cetățeni, mai ales că vorbim despre o lucrare nouă”, ne-a spus primarul orașului Pâncota, Dan Pocrișer.

  Problema, rezolvată în timp record

  Totodată, am vorbit și cu directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canalizare, Adrian Tăședan, instuție care a implementat proiecul de canalizare de la Pâncota. Acesta ne-a explicat că nu știa personal despre această problemă, însă ne-a dat asigurări că lucrurile se vor rezolva în cel mai scurt timp.

  „Nu știam personal despre această problemă, deși este posibil ca alți colegi de-ai noștri să fi aflat de ea și să se ocupe deja de rezolvarea ei. Cu siguranță vom rezolva această problemă în cel mai scurt timp posibil”, ne-a explicat Adrian Tăședan.

  La câteva minute de la discuția noastră cu directorul executiv al ADIAC – JA, Adrian Tăședan ne-a contactat pentru a ne spune că problema a fost deja rezolvată.

  „Am luat legărura cu colegii mei și aceștia mi-au comunicat că problema a fost rezolvată în această dimineață. Problema a fost de fapt de la stația de pompare și a fost cauzată de căderile de curent provocate de o furtună ce a avut loc zilele trecute. Colegii mei au fost la fața locului în această dimineață și au rezolvat problema. Au făcut și verificări și canalizarea funcționează așa cum trebuie”, ne-a mai spus directorul executiv al ADIAC – JA, Adrian Tăședan.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.