sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Locaţia Monumentului Marii Uniri a fost stabilită!

  de Special Arad | 5 aprilie 2018, 9:17 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Monumentul Marii Uniri va fi amplasat pe terenul situat între clădirea Consiliului Judeţean şi Casa De Cultură a Sindicatelor. Anunţul a fost făcut de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă în cadrul conferinţei de presă susţinută joi, 5 aprilie 2018. Acesta a precizat că a fost informat de consilierul ministrului culturii şi identităţii naţionale, Gheorghe Pătraşcu în legătură cu obţinerea acordului de principiu din partea Comisiei Naţionale a Monumentelor de For Public din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

  Înainte de a solicita Primăriei Municipiului Arad schimbarea locaţiei pentru amplasarea Monumentului Marii Uniri era nevoie de această aprobare din partea Comisiei Monumentelor de For Public. În acest moment aşteptăm documentul Ministerului Culturii  în care să se solicite schimbarea locaţiei. Numai după aceea vom putea intra în şedinţă de Consiliu Local  în vederea aprobării noului amplasament”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

  Locația pentru amlasarea monumentului a fost propusă în primăvara anului trecut de către arhitectul Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a Județului Arad.

  Primarul municipiului Arad a vorbit şi despre responsabilităţile ce revin fiecăreia dintre părţile implicate în acest proiect.

  „În momentul în care se va realiza Monumentul Marii Uniri, administraţia locală  şi cea judeţeană vor amenaja un Parc al Unirii pe terenul din proximitatea Consiliului Judeţean. Amplasarea monumentului este responsabilitatea Ministerului Culturii.”, a precizat edilul.

  „Monumentul Marii Uniri de la 1918” ar trebui să fie amplasat la Arad cel târziu la începutul lunii noiembrie.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cum rămâne cu banii cheltuiți pe studiul de fezabilitate de amplasare a monumentului pe lacul de la Podgoria? Cine raspunde de cheltuirea a milioane de euro pe studii de fezabilitate care nu au fost puse în practică niciodată?
   Ar fi interesant să faceți o anchetă și o statistică a acestor lucruri pt. A avea o imagine de ansamblu asupra risipei și a mandatelor actualului primar.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.