Localurile cu spațiu închis din 21 de localități din județul Arad nu au voie să deschidă pentru încă o săptămână

  de Special Arad | 1 septembrie 2020, 6:49 PM | Coronavirus | Știri Arad

  0

  Teoretic astăzi ar fi fost prima zi oficială în care localurile din spații închise ar fi avut voie să primească clienți, după ce au fost închise din luna martie, iată că totuși anumite localități din județul Arad au în continuare interdicție pentru acest lucru. Motivul are de a face cu regula din Hotărârea de Guvern care impune ca o condiție pentru deschidere un anumit număr de cazuri de Covid.

  Astfel, potrivit comunicatului trimis de Prefectura Arad, se pare că 21 de localități din Arad nu îndeplinesc condiția ca numărul îmbolnăvirilor să fie mai mic sau egal cu 1,5/1000 de locuitori. Redăm mai jos înștiințarea Prefecturii:

  „Având în vedere incidența cumulată a cazurilor COVID-19 în ultimele 14 zile din localitățile județului Arad, unde a fost depășit pragul de 1,5/1.000 locuitori, se dispune suspendarea activității cu publicul, pe o durată de 7 zile (până la data de 08.09.2020, orele 2400), a tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, din următoarele localități: Curtici, Ineu, Sântana, Sebiș, Almaș, Archiș, Bârsa, Bocsig, Brazii, Buteni, Cărand, Dezna, Grăniceri, Gurahonț, Pleșcuța, Seleuș, Șicula, Sintea Mare, Tauț, Ususău și Vârfurile”, anunță Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.