News AlertPatronul ICIM Arad – ridicat de procurorii DIICOT! Este suspectat de evaziune fiscală de 8 milioane de euro!

  de Special Arad | 27 April 2016, 8:37 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Știri Arad. Afaceristul Cristian Burci a fost ridicat de procurorii DIICOT în această dimineață, fiind suspectat de evaziune fiscală.

  Potrivit anchetatorilor, afaceristul va fi dus la audieri la Slatina, acolo unde își are sediul firma prin care s-ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 8 milioane de euro.

  Din actele de urmărire penală efectuate până la această dată, a rezultat faptul că membrii grupului de criminalitate organizată, prin activitatea desfăşurată în perioada  2006 şi până în prezent, au creat un prejudiciu prin abuz în serviciu şi delapidare în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

  În aceeaşi perioadă, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane şi societăţi comerciale la care deţineau acţiuni sau erau deţinute în totalitate de persoane apropiate, membrii grupului de criminalitate organizată au reuşit să recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

  În ceea ce priveşte infracţiunea de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, grupul de criminalitate organizată, condus de suspectul Burci Cristian, prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, au creat un prejudiciu statului român în sumă de 25.646.825 lei.

  Se efectueaza cercetări faţă de 9 suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de constituire de grup, abuz în serviciu, delapidare, evaziune fiscală, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave”, în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave”, spălare de bani” în formă continuată, instigare la evaziune fiscală.

  Cristian Burci este unul și același cu patronul grupului de firme care deține ICIM Arad (societate care se află acum sub administrare judiciară) și a deținut Astra Vagoane Arad. Omul de afaceri mai deține ziarul Adevărul şi televiziunea Prima TV.

  Revenim cu amănunte.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.