vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  LIVE: Rapid – UTA. Rapid a câștigat cu 2-0 și s-a apropiat la un punct de UTA

  de Lucian Dănilă | 20 noiembrie 2019, 1:55 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Rapid și UTA își dispută restanța din etapa a 10-a a Ligii a 2-a în această după amiază. UTA va rămâne lider în clasament indiferent de rezultatul acesti partide, dar orice punct câștigat o depărtează de urmăritoare și, în plus, mai taie din elanul echipei antrenate de Daniel Pancu, care a câștigat clar ultimele două meciuri, 5-1 la Mioveni și 4-0 cu Pandurii.

  „Un meci dificil, o restanță cu puncte importante puse în joc. Jucăm cu o echipă care și-a propus promovarea, o echipă importantă, cu suporteri, cu forță pe toate planurile. Venim după două meciuri dificile, ambele pe suprafață sintetică, întâmpinăm anumite probleme, dar facem tot posibilul să ne prezentăm la un nivel bun sau foarte bun care să ne permită o asemenea abordare încât să ieșim cu fruntea sus de pe teren.

  Rapid traversează un moment bun, vine după două etape cu victorii clare, categorice, au marcat foarte mult. E normal ca în urma acestor partide moralul și încrederea să fie la cote înalte în rândurile lor. Joacă și pe propriul stadion, în fața propriilor suporteri, însă am încredere în băieți că putem fi la nivel bun și putem scoatem punct sau puncte”, a declarat antrenorul echipei UTA, Gyuszi Balint, pentru site-ul oficial al clubului, uta-arad.ro.

  Rapid: 23 Tătaru – 28 Voicu, 26 4 A. Iacob, 13 Goge – 20 Djuric, 8 R. Lazăr, 32 Jorza – 7 Sefer, 14 Labeau, 94 Hlistei. Pe bancă: 1 Achiriloaei – 2 Băjan, 6 Catrici, 22 Piriz, 10 Drăghiceanu, 17 Panoiu, 9 Roskopf. Antrenor: Daniel Pancu.

  UTA: 93 Fl. Iacob – 3 A. Rus, 18 Ilie, 17 Melinte, 26 Tomozei – 10 Miculescu, 97 Hrezdac, 27 Moise, 8 Bustea – 9 Ioniță, 28 Buhăcianu. Pe bancă: 12 Bolboașă – 3 Deta, 5 Lorenzi, 7 Ursu, 11 Oroian, 19 C. Rus, 98 Isac. Antrenor: Laszlo Balint.

  Arbitri: Nicușor Flueran – Adrian Popescu (ambii Craiova), Ionuț Bobe (Videle). Rezervă: Adrian Ilyes (Ploiești). Observatori: Ciprian Anton (Suceava), Liviu Cibotariu (Galați).

   

  UTA evoluează în echipamentul de deplasare, negru, cel pe care l-a folosit și în victoria de la Reșița.

  Alex Ioniță a fost titularizat în detrimentul lui Cipri Rus. Ioniță joacă contra fostei sale echipe de la care a plecat în schimbul sumei de 2,5 milioane de euro la FC Koln. Se întâmpla acum zece ani.

  La Rapid, arădenii Amir Jorza și Cătălin Hlistei sunt titulari. Hlistei a marcat în ultimele trei meciuri consecutiv.

  Min. 1 – A început meciul

  Min. 2 – Ocazie bună pentru David Miculescu care a scăpat pe partea stângă, a șutat din voleu, dar mingea a trecut puțin pe lângă poarta apărată de Tătaru

  Min. 3 – Ocazie uriașă pentru Rapid: Labeau trece foarte ușor de trei fundași ai echipei UTA și de la 8 metri, singur cu Iacob, a trimis mingea pe lângă poartă!

  Min. 5 – Labeau s-a distrat cu apărarea arădeană, a tras spre colțul lung și Iacob a respins excelent

  Min 8 – șut Hlistei de la 25 de metri pe lângă poarta lui Iacob

  Min 12 – Schimbare la UTA: Andrei Rus a acuzat probleme musculare și locul său a fost luat de Ursu. Tomozei a fost trecut fundaș dreapta, iar Bustea joacă fundaș lateral stânga.

  În primele 12 minute, UTA a ieșit foarte rar din propria jumătate de teren

  Min. 23 – GOL Rapid: Jorza împinge mingea printre trei fundași arădeni, care au bâlbâit mingea, aceasta a ajuns la Djuric care, singur cu Iacob, a trimis mingea pe lângă acesta în poartă: 1-0

  Min. 28 – GOL Rapid: 2-0: Hlistei marchează dintr-un plonjon cu capul, nemarcat în careul arădean. După gol, Cătălin Hlistei nu s-a bucurat. Este al patrulea meci consecutiv în care marchează fostul jucător al echipei UTA.

  Rapid domină clar meciul, iar UTA pare neputincioasă în fața, probabil, celei mai în formă echipe din Liga 2 în acest moment.

  Min 40 – Hlistei acuză o accidentare, posibil după o ciocnire cu Labeau, și părăsește terenul. În locul lui intră Roskopf.

  Min 43 – Buhăcianu a scăpat singur cu portarul de la mijlocul terenului, dar și-a prelungit mingea care a fost îndepărtată de portarul Tătaru.

  Final de repriză. A fost o primă parte de coșmar pentru UTA, cea mai slabă din actualul campionat. Era oarecum de așteptat. Rapid este în vârf de formă după multe etape în care nu a învins pe nimeni, iar UTA acuză oboseala după o serie de meciuri foarte solicitante.

  Gyuszi Balint a fost trădat de apărare, cea care a fost de multe ori în acest sezon punctul forte al echipei. Ambele goluri au fost marcate de Rapid în urma unor greșeli în lanț ale jucătorilor arădeni. UTA s-a apropiat foarte rar de poarta lui Tătaru, iar când a făcut-o, Buhăcianu și-a prelungit prea mult mingea probabil și din cauza stării proaste a terenului din Regie.

  UTA acuză și absențele din lot, după accidentarea de astăzi a lui Andrei Rus fiind nevoită să imporvizeze cu Bustea pe post de fundaș stânga. Bustea a fost depășit deseori de adversari, din acea parte venind și centrarea la golul lui Hlistei.

   

  Min 46 A început repriza a doua

  Min 49 – Labeau trimite cu capul peste poarta lui Iacob

  Min 57 – Cartonaș galben pentru Hrezdac

  Min 59 – A doua schimbare la UTA. Iese Romario Moise și intră Diego Lorenzi

  Min 64 – Cartonaș galben pentru Rareș Lazăr

  Min 67 – Iese Ioniță și intră Ciprian Rus la UTA

  Min 73 – șut Goge pe lângă poartă după o fază creată de Labeau

  Min 75 – A ieșit Sefer si a intrat Pănoiu

  Min 84 – Iese Djuric și intră Drăghiceanu

  UTA pierde cu 2-0 pe terenul Rapidului. Este a doua înfrângere din acest sezon și al doilea meci în care echipa arădeană nu marchează.

  Urmează un program foarte dificil cu trei meciuri pe teren propriu și o deplasare la Călărași.

  Ce a spus Gyuszi Balint după meci?

  „Din păcate, am pierdut un joc de la care speram să obținem mult mai mult. Am intrat greu în joc, am avut, cred eu, jucători apăsați, timorați puțin, de miza meciului. Mergem mai departe, avem de învățat de aici, mai ales tinerii, dacă vrem să facem pași spreun nivel important, ei trebuie să fie buni spre foarte buni în aceste meciuri. Trebuie să îi felicit pe băieți, au depus un efort foarte mare, au strâns din dinți. Am fost nevoit să fac o improvizație cu Bustea, am avut câteva ocazii destul de bune, niște situații de contraatac pe care nu am reușit să le interpretăm în mod eficient. A doua repriză am arătat ceva mai bine, deși nu am reușit să ne îndreptăm foarte mult spre careul advers. Am avut o dominare cumva sterilă, cei de la Rapid au fost mult mai hotărți și au avut ocazii mai clare, îi felicit. Nouă ne rămâne să învățăm ce e de învățat după acest joc, astfel încât să obținem cât mai multe din meciurile care ne-au mai rămas de jucat în acest an.

  Urmează două meciuri acasă, trebuie să vedem cum ne recâștigăm energiile pentru a ne impune. Avem nevoie de energie. Din păcate, și azi, pe lângă Andrei Rus, și Romario a tras de el, am fost obligat să îl schimb, nu știu dacă va fi apt duminică. Ne așteaptă meci dificil, Farul vine după zece zile în care nu a jucat, în timp ce noi venim după două deplasări grele, care ne-au consumat și din punct de vedere mental”, a spus Gyuszi Balint după meci la microfonul Digisport.

  liga 22 6

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.