Ligia Mateiu își lansează cartea „Rârâieli de om peltic” la Terasa Nerv

  de Special Arad | 7 august 2022, 4:27 PM | Cultură

  0

  Arădenii iubitori de literatură sunt invitați duminică, 28 august, de la ora 18:00, la Terasa Nerv de pe malul Mureșului, unde va avea loc lansarea cărții „Rârâieli de om peltic”, scrisă de Ligia Mateiu. Evenimentul se va desfășura în prezentarea jurnalistului Lucian Valeriu și a Oanei Stroe, care va fi reprezentanta editurii.

  „Dacă ați citit Matematica Distractivă, cu siguranță că volumul Ligiei Mateiu vi se va părea captivant și amuzant în același timp. Nu pentru că e o carte scrisă din integrale sau derivate, luate-n glumă, ci pentru că perspectiva autoarei asupra unor aspecte comune ale vieții se apropie, într-un mod deosebit și atractiv, de transpunerea acestora într-o bază ușor științifică ce are meritul de a fi exact ceea ce pare: interpretarea în joacă a unor lucruri serioase, glume spuse cu un zâmbet mai mult interior și o analiză fină, asemenea unui microtom cu performanțe de ordinul micronilor. Cartea Ligiei Mateiu conține o sumă de texte care, fie ele «de râs» sau «ceva mai serioase», provoacă aceeași impresie, ca atunci când privești un preparat biologic printr-un microscop și vezi că una dintre celule râde la tine”, scrie Radu Prodan pe coperta a IV-a a cărții.

  Cartea a fost publicată la editura Siono din București.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.