luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Lidia Leahu a vorbit elevilor Colegiului Național „Moise Nicoară” despre greutățile vieții – dar și curajul de a trece peste obstacole – într-un scaun cu rotile

  de Special Arad | 23 octombrie 2018, 9:02 AM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  În cadrul proiectelor „Abilitatea înainte de toate” și „Pe drumul meu, copii!”, vineri, 19 octombrie, în Sala Festivă a Colegiului Național „Moise Nicoară” Arad a avut loc întâlnirea dintre Lidia Leahu, președinta Asociației Abilidy, și elevii claselor a VI-a C, a VII-a C, a IX-a E, a X-a A și a X-a B. Organizatorul activității, Consiliul Județean al Elevilor Arad, a fost reprezentat de președintele Masichevici Oana Maria, elevă în clasa a XI-a D la Colegiul Național „Moise Nicoară”.

  Lidia Leahu a prezentat elevilor povestea vieții ei: până la 14 ani a fost un copil plin de viață, zburdalnic, dar, din cauza unei boli genetice, a rămas imobilizată în scaunul cu rotile. A dat dovadă de mult curaj: a luptat cu mentalități, uneori chiar cu ea însăși, dar a avut tăria de a înfrunta toate obstacolele care i-au apărut în cale. Cu această ocazie, Lidia a folosit cuvinte de laudă pentru toți colegii ei de suferință. Ea i-a îndemnat pe elevi să-i accepte și să-i respecte pe oamenii în scaun cu rotile și, în general, pe toți oamenii cu dizabilități, arătând că în spatele fiecărei situații se află o dramă care trebuie depășită prin voință și putere. I-a îndemnat pe elevi să fie încrezători în forțele proprii, să aibă puterea de a se ridica ori de câte ori necazurile par să-i copleșească și să fie mai atenți la activitățile pe care le desfășoară, evitând pe cât posibil producerea accidentelor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.