Lider în chinuri! Pecica s-a impus foarte greu la Sânicolaul Mic!

  de Lucian Dănilă | 6 April 2014, 9:01 PM | Sport

  0

  Progresul Pecica a trecut prin mari emoții pe terenul formației Banatul Sânicolaul Mic. Depășiți în clasament de Bătrâna Doamnă după victoria astronomică a acesteia cu Sâmpetru German, pecicanii erau obligați să învingă pe terenul Banatului pentru a reveni în fruntea clasamentului.

  Elevii lui Dinu Maghici au trecut prin chinuri pentru a obține cele trei puncte în jocul de la Sânicolaul Mic. Foarte motivați, jucătorii antrenați de Marius Ciubăncan au luat cu asalt poarta lui Rus, și chiar și-au creat trei-patru situații foarte bune la poarta adversă. Cu Ștefeligă în mare formă, Banatul a pus serioase probleme în atac, iar pe faza defensivă nu au lăsat deloc spații lui Peii, Arsene, Fabian sau Kuku, oamenii de atac pe care s-a bazat Dinu Maghici. La vestiare s-a intrat cu scorul inițial, 0-0.

  Spectacolul adevărat a urmat în partea secundă. Tegbo a fost cel care avea să dea semnalul, dar scăpat singur cu Trifoi s-a împiedicat în fața acestuia și a ratat o imensă șansă. Tot în aceea parte stângă avea să lovească peste doar câteva minute (66) golgeterul Codrin Peii. Acesta a intrat nestingherit în careu și a trimis un șut puternic, pe jos, în diagonală, învingându-l pe Trifoi. Era 1-0 pentru Pecica și gazdele păreau că au… terminat benzina. Totuși, elevii lui Ciubăncan nu au renunțat la luptă și Gabor a adus egalarea în minutul 74 executând o lovitură liberă din vecinătatea liniei de aut, mingea centrată de el depășind pe toți jucătorii, inclusiv pe portarul Rus, intrând apoi în plasă!

  Panica s-a instalat în rândul jucătorilor pecicani, care aveau acum și presiunea timpului. Bucuria avea în cele din urmă să vină tot în tabăra lor în minutul 82. Tegbo a trimis o minge înaltă în careu, Peii s-a înălțat și a așezat mingea pentru șutul din voleu al lui Arsene care a punctat pentru 1-2!

  Banatul putea egala în ultimul minut, dar șutul dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri al lui Fedor a trecut milimetric de bara porții lui Rus!

  Tegbo, alergat de aproape toată echipa gazdă

  Fază foarte ciudată în minutul 88. Tegbo l-a lovit pe Gabor când jucătorul Banatului se afla întins pe gazon, moment în care toată banca de rezerve a gazdelor, dar și câțiva jucători, au pornit precum o haită în urmărirea africanului. Speriat, acesta a alergat unde a văzut cu ochii, spiritele fiind în cele din urmă calmate brigada de arbitrii din Ungaria și de observatorul de joc Vasile Rad. Tegbo a fost eliminat la acea fază și va rata derby-ul cu Bătrâna Doamnă.

  Banatul: Trifoi – Gabor, Domeny, Tudoroiu, Ciobanu – Koncz, Gavaziuc (70 Radu), Sighete, Hans (73 Fedor), Gurban (88 Hornea) – Ştefăligă.

  Progresul: M. Rus – Vasilca, Şiclovan, V. Fritea, Istin – Kuku, Gh. Ponta, Jamilu (54 Best), Arsene – Peii, Fabian (46 A. Purece)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.