luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Ziua Porților Deschise” la  Liceul Tehnologic de Construcții și Protecție a Mediului Arad

  de Special Arad | 2 mai 2023, 11:29 AM | Educaţie

  0

  Liceul Tehnologic de Construcții și Protecție a Mediului Arad a reușit să devină, una dintre școlile tehnologice cele mai căutate și apreciate din zonă. Dascăli de calitate, bine pregătiți și respectați, laboratoare moderne echipate cu tehnologii de ultimă generație ( Tehnologie VR, imprimantă 3D, table smart etc); cunoscându-se faptul că este și o pepinieră de cadre de calitate, unele dintre ele transferate ulterior și în alte școli de referință arădene sau la ISJ Arad.
  Școala oferă specializări foarte solicitate de piața muncii, atât în domeniul construcțiilor, cât și în cel de protecția mediului. E important de menționat faptul că au reușit să reînvie ”spiritual meseriașilor de altă dată”, oferind celor interesați posibilitatea de a învăța meserii, precum cea de instalator pentru instalații tehnico-sanitare și de gaze, cu practică într-un atelier modern și în cadrul unor firme partenere.
  Ei bine, pentru că au fost multe solicitări Ziua Porților Deschise s-a transformat în Zilele Porților Deschise ( 24 , 25 și 26 aprilie 2023) și s-a desfășurat atât la clasele de liceu , de pe strada Ioan Flueraș (Zona UTA), cât și la clasele de primar de pe strada Hațeg.
  Această activitate este destinată elevilor școlilor gimnaziale din municipiu și județul Arad în vederea orientării școlare a acestora.

  Directoarea Gheorghița (Julia) Țica, de numele căreia se leagă, practic, revitalizarea și dezvoltarea acestei școli și care a reușit să readucă LTCPM pe harta școlilor importante din Arad, a precizat în încheierea evenimentului: „Pe parcursul vizitei, elevii au participat la diferite activități specifice calificărilor din școală. Copii au fost încântați și au participat împreună cu profesorii însoțitori, la lecții și demonstrații cu tehnologia modernă (VR, 3D Printer), cu tehnica de laborator și la demonstrațiile din ateliere de specialitate. Au fost foarte încântați și mulți au promis că vor revenii în școală, ca și elevi din toamnă. Ne bucură asta și aș vrea să putem arăta, cât mai multor oameni, reușitele copiilor noștri, tocmai pentr a înțelege că, meseria rămâne o brățară de aur.
  Noi, dascălii, și sunt convinsă că cea mai mare parte a colegilor mei gândesc cu aceiași responsabilitate, suntem, alături de părinți, factorii cei mai importanți în formarea tinerilor noștri. Avem obligația și bucuria de a fi parte la formarea și construcția multor cariere și vieți. Lumea se schimbă de la o zi la alta și noi suntem care trebuie să îi ajutăm pe copii să înțeleagă acest lucru și să găsim pârghiile să ii motivăm să performeze, pe capacitatea lui. Nu e ușor, dar e extraordinar să vezi progresul și să ști că acel copil, va aduce un plus de valoare, familiei lui și societății.
  Da, cu ideea asta dezvoltăm și creștem această școală. Ne dorim o școală care să ofere șanse de dezvoltare, tuturor copiilor. În asta cred, așa mergem înainte ; și mulțumesc tuturor colegilor mei pentru implicare și dăruire!
  Vă așteptăm și la pavilionul nostru de la Târgul Educației (Expo Arad, 4-5 mai 2023)!”

  Citește și: Pași în vederea reabilitării Liceului Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.