duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Liceenii arădeni s-au întrecut în Olimpiada Națională a Sportului Școlar la șah

  de Dan Lazăr | 17 decembrie 2023, 9:23 AM | Ineu | Pâncota | Sebiş | Sport | Știri Arad

  0

  Pioni, regi, regine, turnuri, cai și „nebuni” și-au dat întâlnire la finele acestei săptămâni pentru ai desemna pe cei mai buni șahiști liceeni din Arad.

  Campioni județeni au devenit Andra Marius – elo 1374 – cu 5 puncte din tot atâtea posibile (elevă la Colegiul Național „Moise Nicoară” – prof. Marius Cirin) și cunoscutul campion al României, Filip Magold – elo 2218 -, cu 6,5 puncte din 7 posibile (elev al Colegiului „D. Țichindeal” – prof. Mariana Tomescu), ei urmând a reprezenta Aradul la faza națională, care va avea loc în județul Hunedoara.

  De remarcat că Filip Magold a câștigat Olimpiada școlară de șah în 2023, la nivel gimnazial.

  Maestru de ceremonii a competiției a fost inegalabilul prof. Mitică Cosma (Palatul Copiilor Arad), ajutat cu profesionalism de arbitrul național Florin Bălăceanu.

  Felicitări merită toți participanții, mai ales cei veniți din județ (Colegiul „M. Viteazul” Ineu, LT Pâncota, LT Sebiș), municipiul fiind reprezentat de elevi ai: LT „V. Goldiș”, LPS, Lic. Teh. „C. Iacob”, Lic. Teh. „H. Coandă”, Col. de Ind. Alimentară și Lic. Penticostal.

  Alți patru elevi la „Națională”

  În ONSȘ la ciclul primar s-au impus Cotoc Mara (LNI) și Liga Matei (CN „V. Goldiș”), iar la ciclul gimnazial Sida Flavia („M. Nicoară”) și Ponta Făcăleț Andrei (LNI).

  Citește și: Filip Magold a câștigat aurul la faza națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la șah. Elevul de la „Peda” este legitimat la Dinamo

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.