marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Leoni anunță că a fost victima unei fraude de 40 milioane euro. Compania are o fabrică la Arad

  de Special Arad | 18 august 2016, 7:45 AM | Știri Arad

  1

  Producătorul german de cabluri pentru industria auto Leoni, prezent și în România, a fost victima unei fraude de 40 milioane de euro, a anunțat marți compania. Autorii fraudei, neindentificați până în prezent, au folosit acte de identificare și documente false pentru a reruta fonduri de 40 milioane de euro către conturi din străinătate, potrivit companiei.
  Leoni nu a dat detalii suplimentare, însă a precizat că infrastructura IT și securitatea datelor stocate de companie nu au fost afectate.
  „Impactul prejudiciului asupra profitului estimat la nivelul anului 2016 nu poate fi evaluat în prezent”, au spus reprezentanții Leoni, care au adăugat că lichiditățile companiei nu au fost afectate în mod semnificativ, iar indicatorii de performanță evoluează în linie cu estimările inițiale.
  Acțiunile Leoni s-au depreciat cu 7,7% în urma anunțului, la 32,84 euro/unitate.
  Fondată în 1917, Leoni este lider global în furnizarea de sisteme de cablare și tehnologie de cablu, cu peste 75.000 de angajați în 32 de țări. Printre clienții Leoni se află Volkswagen, Siemens și Deutsche Telekom.
  În România, compania deține trei fabrici – în Arad, Bistrița și Pitești – și are peste 14.000 angajați.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.