duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Leonard Cohen a împlinit 80 de ani, ocazie cu care lansează un nou album

  de Special Arad | 22 septembrie 2014, 12:40 PM | Muzică | Video

  0

  Celebra publicaţie muzicală Rolling Stone a scris în luna august că a doua zi după ce va împlini 80 de ani, Leonard Cohen urmează să lanseze un nou album, intitulat „Popular Problems”.

  Artistul s-a ținut de cuvânt… cu o întârziere de doar o zi: ieri, pe 21 septembrie, Leonard Cohen a împlinit 80 de ani, iar mâine, pe 23 septembrie, va lansa noul album.

  Bineînțeles, câteva piese de pe „Popular Problems” au apărut deja pe YouTube înainte de lansare. Piesa „Almost like the blues” este prima piesă extrasă de pe album, care va beneficia în curând de un videoclip.

  Noul album este o continuare a celui din 2012, „Old Ideas”, și este cel de-al treisprezecelea album din cariera marelui cântăreț.

  leonard-cohen-popular-problemsToate cele 9 piese de pe „Popular Problems” sunt noi, însa la unele piese Cohen a lucrat de-a lungul mai multor ani. De exemplu, balada „Born in Chains” este una pe care Cohen a tot perfecționat-o de-a lungul a 40 de ani.

  Un alt exemplu este piesa „A Street”, care a fost scrisă după evenimentele din 11 septembrie, dar pe care Cohen s-a simțit confortabil s-o lanseze abia acum.

  Dar cam asta e procesul prin care Cohen își compune toate piesele. Înre-un interviu pentru revista Rolling Stone, acesta spunea: „De obicei îmi ia foarte, foarte mult timp – pe de-o parte pentru că sunt dependent de perfecțiune, pe de altă parte din lene.”


  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.