Legea junglei într-un Imperio: un mascul-vatman a violentat un copil de 16 ani! Din „fericire”, camerele de supraveghere din tramvai sunt „probe”

  de Mihai Todoca | 31 ianuarie 2020, 12:17 PM | Telefonul cititorului | Topic special

  21

  imagine cu rol ilustrativ

  La ce se așteaptă un părinte atunci când copilul lui călătorește cu tramvaiul către și de la școală? La ce se așteaptă un părinte atunci când își știe copilul că se află în școală de la orele dimineții până după-masa? Desigur se așteaptă ca acesta să fie într-o stare de siguranță destul de ridicată. La școală, profesorii și portarii se fac responsabili de siguranța lui, iar vatmanul care conduce tramvaiul se face responsabil de siguranța călătorilor, deci implicit și al copilului care călătorește cu tramvaiul.

  Dar ce facem atunci când unul dintre cei responsabili de siguranța copilului devine agresiv față de cel pe care ar trebui să îl protejeze? În rândurile următoare vă vom prezenta cazul unui copil de 16 ani care se întorcea, marți, 28 ianuarie, de la școală.

  Cum spuneam, Alexandru se întorcea de la școală, iar în jurul orei 14:00 a luat tramvaiul (Imperio) din stația de la Podgoria pentru a ajunge acasă în Vlaicu.

  Ca să fim puțin ironici… nu cunoaștem care este distanța reglementată prin lege la care un călător trebuie să stea față de ușa vatmanului, dar se pare că acest copil ar fi încălcat-o, enervându-l foarte tare pe ditamai masculul. Vatman care era angajat într-o discuție cu o altă persoană în habitaclu, un alt bărbat. În momentul coborârii prietenului său la stația UTA, vatmanul a fost atenționat de acesta de prezența copilului în dreptul ușii. Nu știm de ce prezența copilului i-a deranjat atât de tare pe cei doi, însă ce s-a întâmplat întrece măsura. Vatmanul a considerat că acest comportament trebuie pedepsit și trebuie pedepsit într-un mod dur. Astfel, la stația Lebăda, în momentul în care a oprit tramvaiul, vatmanul a deschis ușa violent, lovindu-l cu putere pe copil în timp ce îi reproșa că stătea în dreptul ușii. Violența angajatului CTP a fost remarcată și de alt călător care, din spusele copilului, a făcut o poză tramvaiului, cu intenția de a reclama comportamentul la care fusese martor. Poate, dacă citește aceste rânduri, ne pune la dispoziție imaginile…

  Toată această situație a fost descrisă într-o plângere către CTP, tatăl copilului mergând la sediul societății pentru a o redacta și depune cu număr de înregistrare. Din ceea ce ne-a spus părintele, copilul a a plâns în timp ce povestea cele întâmplate, semn că experiența trăită l-a emoționat într-o bună măsură.

  În același timp, familia lui Alexandru a depus o plângere și la Secția de Poliție din Vlaicu și, în plus, a sunat la Telefonul Cititorului (0749629228) Special Arad pentru a face public acest caz.

  Reacția conducerii Companiei de Transport Public Arad

  Sorin Golda, purtătoruld e cuvânt al CTP Arad, a confirmat înregistrarea plângerii și ne-a declarat: „Conducerea Companiei de Transport Public Arad nu tolerează nicio abatere privind comportamentul angajaţilor săi, având ca probă în acest sens înregistrările de pe camerele de supraveghere, fapt pentru care la nivelul instituţiei a fost demarată o cercetare disciplinară pentru lămurirea aspectelor în vederea luării măsurilor conform prevederilor legale, ancheta fiind în curs de derulare.
  Imaginile captate de sistemul de supraveghere pot fi consultate la sediul CTP, însă nu pot fi transmise datorită prevederilor G.D.P.R”.

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Si uite asa, un copil care poate era curios de cum arata bordul tramvaiului, poate chiar un mic pasionat al tramvaielor (caci exista destui in Arad) primeste o palma de la un adult frustrat. Imi aduc aminte ca atunci cand mi-am exprimat pasiunea si curiozitatea fata un tren siemens desiro prin 2008, mecanicul m-a invitat la el in cabina si mi-a explicat si aratat cum functioneaza acesta in mers pe o distanta scurta intre statiile in care calatoream eu atunci in drum spre bunici. Aici din pacate, copilul s-a ales cu un soc fizic si emotional. Trist!!!

   +13 voturi
   +1
   -1
  2. Exact în aceeași situație m-am aflat și eu în luna noiembrie 2019 și banuiesc că e același vatman fiindcă din câte am observat doar el are astfel de manifestări.
   Am urcat în tramvai din stația Piața Romana, tramvaiul era foarte aglomerat iar eu m-am poziționat undeva în fata compostorului de langa cabina vatmanului. Când a ajuns tramvaiul în statie la teatru m am apropiat de usa de la cabina vatmanului pentru a face loc unei doamne sa coboare iar acesta când m a vazut ca stau mai aproape de usa lui, a deschis ușa brusc spunându-mi “mai fata dă-te dracului din usa”. Menționez ca acel vatman poarta ochelari și l-am văzut de foarte multe ori în Imperio.

   +13 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.