marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Lege pentru interzicerea cruciulițelor! „Sunt un mare pericol”

  de Special Arad | 10 septembrie 2015, 10:05 AM | Naţional

  0

  Parlamentarii vor să interzică prin lege cruciulițele lipite de parbrize și alte elemente decorative care reprezintă un pericol pentru șofer și pasagerii aflați în autovehicul.

  „România s-a situat anul trecut pe locul 2 în Uniunea Europeană în privința accidentelor rutiere, cu 91 de morţi la un milion de locuitori”, se arată într-un raport oficial.

  Montarea pe autovehicule a sistemelor de lumini suplimentare, nestandardizate, care luminează puternic şi intermitent pe timpul nopţii va fi interzisă, se arată într-un proiect de lege aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor.

  20 de puncte este amenda pentru obiecte agăţate pe parbriz, scrie ziarulring.ro.

  Vali Porcişteanu, pilot de raliuri, susține că știe din propria experineță cât de periculoase sunt aceste cruci lipite de parbriz: „Pe lângă faptul că îţi oboseşte privirea, pentru că acele cruci se mişcă, prin prezenţa lor estompează foarte mult vizibilitatea”, spune pilotul.

  „Noi, la cursurile de conducere defensivă, avem un capitol foarte detaliat legat de elementele decorative pe care le au şoferii în parbriz, şi nu vorbim numai de cruci, papiţoi, odorizante. Mai sunt unii care au şi CD-urile alea de pe vremuri, despre care credeau ei că-i feresc de radar, mai au unii în interiorul maşinii neoane, lumini roşii, albe. Chiar şi un odorizant pe care îl ai la oglindă îţi blochează anumite unghiuri de vizibilitate. Am văzut şi eu maşini cu foarte multe cruci nu numai la retrovizoare, ci şi pe stânga, şi pe dreapta. Nu ştiu ce spune Codul rutier despre acest aspect, dar nu cred că este foarte drastică sancţiunea, ar trebui să se modifice ceva, să fie mai aspră. Eu aş recomanda acest lucru”, a mai spus Vali Porcişteanu, pentru ziarulring.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.