luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Lecție de geografie pentru proști. Magneto din X-Men, George Ezra și piesa aia… „Bucharest… Budapest”, sau ce dracu’ o fi

  de Special Arad | 23 decembrie 2014, 1:14 PM | Monden

  0

  Actorul Ian McKellen, cunoscut pentru rolul lui Magneto din seria X-Men, are o replică haioasă în videoclipul cântăreţului englez George Ezra, „Listen to the man”. La un moment dat, el confundă intenţionat Budapesta cu Bucureştiul, asta după ce mai mulţi artişti străini au confundat capitala noastră cu cea a Ungariei.

  Profitând de faptul că mai mulţi străini au confundat de-a lungul timpului Bucureştiul cu Budapesta şi pentru că artistul George Ezra are o piesă intitulată „Budapest”, Ian McKellen i-a spus la un moment dat interpretului că îi plac toate piesele lui, inclusiv „Bucureşti”.

  Cântăreţul britanic l-a corectat imediat şi i-a spus că piesa lui se numeşte „Budapesta”, nu „Bucureşti”. Faza comică se petrece în minutul 2.50 al videoclipului.

  De-a lungul timpului, Capitala României a fost de multe ori confundată cu Budapesta. În 2010, vocalistul trupei Metallica a spus Budapesta, în şoaptă, în loc de Bucureşti, relatează România TV.

  În iulie 2008, Lenny Kravitz, aflat pentru prima dată în România, a salutat cei peste 17.000 de fani, adresând un mesaj pentru maghiari.

  În 2012, crainicul UEFA a urat „Bună seara” spectatorilor din Budapesta şi nu din Bucureşti: „Bună seara, Budapesta! Bine aţi venit la finala Europa League”. Ulterior, acesta a corectat greşeala.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.