sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Lecție de curaj de la un copil de 14 ani. Și-a salvat prietenul de la înec, deși avea mâna în ghips

  de - | 16 iunie 2024, 5:08 PM | Naţional

  0

  Un adolescent de 14 ani din Sibiu a oferit unei țări întregi o lecție de curaj. Băiatul, deși avea mâna în ghips, și-a salvat prietenul de la înec, chiar înainte de sosirea salvatorilor.

  Copiii se aflau, sâmbătă seara, în jurul orei 21:00, pe malul unui lac aflat la ieșirea din municipiul Sibiu spre Poplaca, unde ieșiseră să se joace cu un vaporaș cu motor, pe care l-au lansat pe apă.

  Potrivit Jandarmeriei Române, trei băieţi, cu vârste de 13 şi 14 ani, se jucau, iar la un moment dat unul dintre ei a intrat în apă pentru a recupera o jucărie şi nu a mai putut ieşi, existând pericolul de a se îneca.

  Sâmbătă seară, în jurul orei 21:00, doi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu au intervenit de urgenţă pentru a salva un copil de la înec. Trei băieți, cu vârste cuprinse între 13 și 14 ani, se jucau în zona unui lac aflat la ieșirea din municipiul Sibiu înspre Poplaca. Unul dintre ei a intrat în apă pentru a recupera o jucărie și nu a mai putut ieși, existând pericolul de a se îneca. Prietenul acestuia, aflat pe mal, a sunat imediat la 112, apoi a luat decizia de a-și rupe ghipsul de la mână pentru a intra după băiat.

  Pentru că avea mâna fracturată, nu a reușit să îl scoată de tot din apă pe copil. Unul dintre jandarmii care se afla în serviciu la dispeceratul unității a auzit pe stație apelul și și-a dat seama că băieții sunt foarte aproape de el. A luat cu el încă un coleg care urma să intre în serviciu și au fugit la locul indicat. Când au ajuns, băiatul fusese tras foarte aproape de mal de către prietenul său. Era aproape de hipotermie. Jandarmii au reușit să îl scoată la mal și să-l așeze într-o poziție de siguranță. Ulterior, copilul a fost preluat de un echipaj SMURD pentru acordarea de îngrijiri medicale.

  Acum copilul se află internat în spital și este în stare stabilă. Și prietenul său, cel care a scris povestea salvării, este bine. Medicii i-au pus din nou în ghips mâna fracturată, iar acum este acasă”, a transmis Jandarmeria Română.

  sursa: Adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.