joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Lazăr Faur: „Şase autobuze electrice sunt în circulație în Arad”

  de - | 27 octombrie 2022, 4:56 PM | Comunicate contra cost

  0

  Modernizarea transportului ecologic prinde contur și în ceea ce privește autobuzele în Arad. Viceprimarul Lazăr Faur, alături de deputatul PNL Sergiu Bîlcea, a prezentat primele autobuze electrice achiziționate în cadrul proiectului de modernizare a transportului între UTA și Aradul Nou, cu pod peste Mureș pe strada Andrei Șaguna.

  „Transportul public de persoane este important pentru noi toți, mai ales prin asocierea cu transportul verde, nepoluant și economic. Avem o strategie pe care o putem vedea în primii pași de implementare. Avem șase autobuze electrice care circulă în municipiul Arad, urmează să primim alte patru la începutul lunii decembrie. Pentru planurile noastre viitoare, am depus cerere de finanțare pentru încă 12 autobuze electrice prin PNRR și de asemenea pentru 4 microbuze electrice. Pe lângă acestea, după cum știți, avem tramvaiele, tot electrice și nepoluante. Aici stăm bine, avem 24 de tramvaie noi în funcțiune, cu perspectiva de a primi încă trei până la finalul lui 2022, începutul lui 2023. Vestea bună este că am obținut finanțare prin PNRR pentru alte șase tramvaie. Dacă ne gândim la necesarul de tramvaie, peste 50, ne mai trebuie aproximativ 20. Am depus în runda a doua a PNRR cerere pentru alte 26 de tramvaie. Dacă vom primi finanțare, ajungem la 52 de tramvaie noi, putem acoperi bine transportul cu tramvaiul. În prezent sunt semne bune, continuăm să schimbăm parcul de autobuze și tramvaie, urmărim să beneficiem de un transport atractiv, eficient, cu costuri mici care pot fi acoperite”, a declarat Lazăr Faur.

  Autobuzele electrice costă aproximativ 400.000 de euro și au o autonomie de aproximativ 200 de kilometri. Viceprimarul PNL a adăugat că au pornit demersurile pentru realizarea unui parc fotovoltaic la Compania de Transport Public în valoare de aproximativ 2 milioane de euro pentru care se așteaptă deschiderea finanțării, care ar asigura din producție proprie necesarul de consum al CTP în proporție de 70 – 80%. În acest fel, ar fi rezolvate o parte din problemele de eficiență și sustenabilitate pe care le are acum compania.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.