miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Lazăr Faur, despre Cetatea Aradului: „Am trecut peste etapa contradicțiilor și inacțiunii”

  de Special Arad | 10 februarie 2022, 7:29 PM | Administraţie

  2

  Comunicat. Liberalii arădeni consideră că obținerea proprietății asupra Cetății Aradului este un pas mare spre valorificarea acestui obiectiv.

  Armata a realizat că nu mai poate să rămână în Cetate”, apreciază deputatul Sergiu Bîlcea. Acesta a anticipat săptămâna trecută, în urma unor discuții la nivelul Ministerului Apărării, elaborarea documentelor care dau dreptul municipalității arădene să realizeze studiile care pregătesc atragerea fondurilor europene și investiția în Cetate.

  Primăria și-a asumat și avem filă de buget pentru reactualizarea documentelor și reluarea lucrărilor. Când vom avea cerințele ministerului pentru containerele în care va funcționa provizoriu Armata, pavilioanele vor fi goale. Primăria este obligată să facă SF pentru modernizarea Cetății cât mai repede. Fiecare sursă de finanțare este importantă, ne dorim să avem o strategie pentru fiecare axă de finanțare”, a spus acesta.

  Deputatul Bîlcea a reamintit obligațiile asumate de administrația locală, de a amenaja unitatea din Gai, în care se va muta Armata.

  Este clar că vom avea obstacole, dar țelul este să obținem Cetatea pentru arădeni. Prezența mea în comisia de apărare este strâns legată de dorința noastră de a valorifica Cetatea”, a declarat Sergiu Bîlcea.

  Viceprimarul Lazăr Faur a apreciat că s-a realizat un pas important, trecerea Cetății în proprietatea Municipiului Arad.

  Am trecut peste etapa contradicțiilor și inacțiunii. Ministerul face transferul de proprietate, se face tehnic transferul, nu cred că vor fi probleme. Mutarea spre cazarma din Gai implică obligații, va trebui să alocăm resurse pentru a fi reabilitată unitatea. Va fi mult de lucru și va fi nevoie de foarte mulți bani dar suntem bucuroși, avem o echipă care se angajează la acest efort”, a spus viceprimarul Faur.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „… avem o echipă care se angajează la acest efort”, a spus viceprimarul Faur” … da aveți o „echipă” de marionete pupincuriste ce sunt fațada. Nu vă mai tot făliți că doar știm cine sunteți și ce ați făcut „pentru arădeni”. Minciunele și iar minciunele, după sistemul, no las că proștii le vor înghiții pe toate. Huoooooooo!!!
   .
   Bă HABARNIȘTILOR, incompetenți notorii, bă mafioților … înainte să „asigurați finanțări nerambrusabile” spuneți-ne ce vreți să faceți cu banii și mai ales cu Cetatea. Ce STUDII?! … și mai ales Pentru Ce?

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.