Laura Crișan (Dronca) a fost arestată la Râmnicu Vâlcea și va fi adusă la Arad. Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție nu au fost de acord cu măsura controlului judiciar





Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara împotriva încheierii penale nr. 5/CP din şedinţa de cameră de consiliu, din data de 1 aprilie 2025, a Curţii de Apel Timişoara – Secţia Penală, în ceea ce o privește pe inculpata Dronca (fostă Bîlcea și Crișan) Laura Oana, astfel că aceasta a fost arestată.
Astfel, magistrații judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis să înlocuiască măsura controlului judiciar cu măsura arestului preventiv, astfel că Laura Oana Dronca (fostă Bîlcea și Crișan) va ajunge din nou în spatele gratiilor.
Aceasta, acuzată că ar fi comandat asasinarea tatălui ei, Ioan Crișan, se întorcea astăzi de la București, de la ședința Înaltei Curți, iar la Râmnicu Vâlcea, ca urmare a deciziei judecătorilor, a fost arestată. Ea va fi adusă la Arad și plasată în arest.
Iată ce au mai decis judecătorii:
„În baza art. 348 din Codul de procedură penală cu referire la art. 205, art. 207, art. 215 alin. (7) şi art. 223 alin. (1) lit. d) cu art. 202 din Codul de procedură penală înlocuieşte măsura controlului judiciar cu măsura arestului preventiv privind pe inculpata Dronca (fostă Bîlcea) Laura Oana (…), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 09.04.2025 până la data de 08.05.2025, inclusiv.
În baza art. 230 din Codul de procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpata Dronca (fostă Bîlcea) Laura Oana. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii atacate. II. Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Bulbuc Sebastian Ilie şi Horodincă Adrian Bogdan împotriva încheierii penale nr. 5/CP din data de 1 aprilie 2025 pronunţate de Curtea de Apel Timişoara – Secţia Penală, în dosarul nr. 313/59/2025/a1.1.
Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara rămân în sarcina statului. Obligă contestatorii inculpaţi la plata sumei de câte 400 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Onorariile parţiale ale apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru contestatorii inculpaţi Bulbuc Sebastian Ilie şi Horodincă Adrian Bogdan, în cuantum de câte 120 lei, rămân în sarcina statului şi se suportă din fondul Ministerului Justiţiei.
Onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu pentru intimata inculpată Dronca (fostă Bîlcea) Laura Oana, în cuantum de 120 lei, rămâne în sarcina statului şi se suportă din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu, astăzi, 09 aprilie 2025”.
Și iată ce transmite IPJ Arad despre subiect:
„Ca urmare a sesizării I.P.J. Arad, privind săvârșirea infracțiunii de distrugere, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au dispus arestarea preventivă a unei femei, de 44 de ani, din Arad.
Persoana în cauză a fost depistată în județul Vâlcea, urmând a fi preluată de polițiștii arădeni, în vederea încarcerării.
Reamintim faptul că, la data de 30 martie 2025, în jurul orei 15:00, polițiștii Secției 9 Rurală Sebiș au fost sesizați despre faptul că, la o adresă din localitatea Dezna, sistemul electronic de monitorizate la unei persoane aflată sub control judiciar,
ar fi fost distrusă.
La fața locului, polițiștii au identificat o femeie de 44 de ani, căreia i-a fost montată o altă brățară de monitorizare. Ulterior, femeia a fost reținută pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere”.
Titlu inițial: Laura Crișan rămâne sub control judiciar (1 aprilie 2025)
După ce în urmă cu două zile a fost reținută din cauza desprinderii brățării electronice, Laura Crișan, fiica omului de afaceri ucis în explozia mașinii, a fost lăsată de procurori în continuare sub control judiciar, cu obligativitatea de a purta în continuare instrumentul de monitorizare.
În 30 martie, polițiștilor care o monitorizau le-a apărut pe ecran că brățara de pe piciorul Laurei Crișan era inactivă, astfel că s-au deplasat de urgență să facă cercetări la imobilul declarat în care se afla, la Dezna. Acolo, inculpata susținea că brățara electronică i-a căzut în timp ce se îmbrăca. Din această cauză, oamenii legii au reținut-o, urmând ca ziua următoare procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara să se pronunțe dacă consideră necesară arestarea ei sau doar continuarea monitorizării.
Decizia magistraților Curții de Apel Timișoara a fost ca avocata Laura Crișan să rămână sub control judiciar, cu obligativitatea în continuare să poarte brățara electronică la picior, pentru monitorizare.
Pe de altă parte, ceilalți doi inculpați care au fost reținuți în urmă cu două zile rămân sub arest preventiv.
Citește și:
Comentariile portalului
Au intervenit "prompt", după 2 ore...Să pătimească păcatoșii, în Săptămâna Patimilor
Doamna Daniela Pădurean Andreica este de profesie filolog. A absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca – secția Limba și literatura română/limba și (...)
== DANIELA ASTA N A FOST CAMERISTA LA PREZIDENT ? -- STIU CA AVEA STOMAC TARE == SCARBA MI E == ACUM E LA CULTURA LA BIBI DRUJBA ? == BINE ZICE RHADOO == DE CE NU (...)