luni, 4 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Larisa Popa ne-a vorbit despre viața de fotomodel, despre experiența „Miss Arad” și cât de pregătită e să predea coroana

  de Raluca Medeleanu | 3 august 2021, 4:36 PM | Monden | Recomandările editorilor

  1

  Într-o lume în care suntem tot mai mult preocupați de util, rapid, pragmatic, concursurile de frumusețe ne par un soi de boemie dintr-o altă lume, una în care estetica încă mai are un rol în viață, iar Adela Czebely (Răuț) este una dintre persoanele care se dedică acestui lucru, să păstreze relevantă și chiar să încurajeze feminitatea în rândul tinerelor, vehiculul principal prin care încearcă acest lucru fiind „Miss Arad”. Evenimentul a fost organizat chiar și în dificilul an 2020, iar atunci coroana a ajuns pe capul frumoasei Larisa Popa (23 de ani).

  Am fost curioși să aflăm ce a însemnat pentru ea câștigarea acestui titlu, cât de mult simte că a influențat-o în anul ce a urmat și ce le îndeamnă pe fetele care visează să câștige, la rândul lor, titlul de Miss Arad la ediția de anul acesta, moment în care Larisa își va lua rămas bun de la coroană.

  Trebuie să spunem, încă de la început, că Larisa în viața de zi cu zi e diferită față de „prototipul de miss”: timidă, gingașă și foarte modestă, ea s-a simțit oarecum ciudat să vorbească despre ea. Ne-a spus că principalul motiv pentru care a concurat anul trecut a fost să scape de timiditate, de tracul pe care îl are, în ciuda faptului că în liceu a urmat cursuri de actorie. Pentru Larisa, modelingul nu e un țel în viață, nu-și dorește să facă doar asta, însă mereu a fost o mare pasiune.

  „Am terminat secția de actorie de la Liceul de Arte «Sabin Drăgoi», am urmat Facultatea de Jurnalism, pe care anut acesta am absolvit-o. Eu modelingul îl fac ca o pasiune, nu mă axez pe el, nu e full job și nici nu cred că o să fie, e un hobby pe care îl fac din plăcere. Am început încă din liceu. Mi s-au oferit destul de multe oportunități în viață ca să practic modelingul. Deși, din exterior, industria modelingului a fost deseori catalogată a fi una superficială, unde predomină narcisismul și snobismul, sunt neglijate aspecte importante cum ar fi disciplina și perseverența, atribute fără de care nu se poate reuși. Nu voi exagera spunând că meseria de model reprezintă doar lapte și miere. Pentru că nu e deloc așa. A trebuit să mă confrunt cu situații dificile, cu oameni aroganți pentru care tu reprezinți doar un produs, cu trăiri interioare influențate de stereotipuri privind acest domeniu. Însă, beneficiile de care m-am bucurat ulterior au fost mult peste toate aceste impedimente. Mi-am dezvoltat punctualitatea, perseverența,  spiritul organizatoric, precum și abilități mai bune de comunicare, empatie și lucrul în echipă. Am avut ocazia să călătoresc în diverse locuri și să îmi fac prieteni cu care sa rezonez foarte bine, am avut foarte multe experiențe plăcute care mi-au fost benefice în formarea mea ca individ.

  larisa popa miss arad interviu 4

  Am avut oportunitatea și să ajung în străinătate, la 17 ani. Am ajuns în Turcia, în urma unui casting al unei agenții  din Arad, la o altă agenție colaboratoare. Așa am fost în Istanbul, Izmir, Ankarra, Bursa…”, ne-a spus Miss Arad 2020.

  Am întrebat-o cât de diferit e să faci modeling în țara respectivă, în comparație cu România și ne-a spus că diferă atât nivelul, cât și sumele cu care ești plătit. „Nici nu se compară, însă mi s-a părut și greu și obositor la un moment dat. Având doar 17 ani, nu eram obișnuită să plec atât de mult de acasă. Am fost singură, nu știam pe nimeni. M-am împrietenit cu niște românce de acolo, care erau și ele cu modelingul. Era dificil și pentru că pe atunci nici nu știam limba engleză la perfecție, dar ulterior am învățat-o, fiind nevoită să mă descurc. O zi decurgea cam așa: în fiecare zi te duceai la castinguri, câte 7 – 8 ore pe zi, stăteai într-o mașină și te plimbai de la un cartier la altul, să vezi după aceea dacă clienții te acceptă și vor să colaboreze cu tine, după aceea aveam diferite photoshooting-uri, depindea unde erai selectată, dacă era catalog, dacă era pentru site-uri online, dacă era shooting pentru reviste fashion. Era foarte mare concurența, erau fete de peste tot din lume, iar cerințele începeau de la 1,80 m, eu având 1,77 m”, ne-a spus Larisa.

  larisa popa miss arad interviu 1

  Am întrebat-o cum de s-a ambiționat să participe la Miss Arad și ne-a mărturisit că era ceva la care se gândea de mult timp, iar mama ei a avut și ea un rol important în decizie, întrucât o încuraja încă de la 14, 15 ani să participe. „În fiecare an mă ambiționa să mă duc la Miss Arad! Eu eram foarte introvertită. Și când sunt în mulțime, nu-mi place să ies în față, să zic «eu, eu!». Și acum îmi e ciudat să vorbesc despre mine. Sunt o persoană foarte introvertită și în primă fază mi-am zis că nu sunt făcută pentru ceva cum e concursul Miss Arad, că o să-mi fie rușine, că nu o să pot scoate un sunet pe scenă, că o să am emoții și că nu sunt pregătită… Și anul trecut stăteam într-o seară cu niște prieteni și am văzut că preselecțiile de la Miss Arad erau online. Îți dai seama că asta oarecum mi-a mai luat din emoții. Am trimis niște poze, am scris un text… așa era mult mai ușor, decât să mă duc să defilez. Așa că m-am înscris. Am zis că poate, poate. Apoi am primit mesajul de confirmare, că am fost acceptată direct în finală, am avut o săptămână de pregătiri apoi: ședință foto profesionistă cu echipa de la Miss Arad, styling, make-up, diferite activități. De obicei, în anii precedenți, boot camp-ul cum ar fi fost dura cam 2 sau 3 săptămâni. Cu pandemia însă, a fost totul mai pe grabă, dar pregătirile m-au ajutat mult să-mi combat timiditatea. Le vedeam pe celelalte fete și mai timorate decât mine și atunci am prins curaj. Ele erau foarte ok, am legat prietenii, ne-am simțit foarte bine, chiar dacă eu eram cea mai mare de acolo. Oricum, nu m-am înscris sub premisa să câștig neapărat, ci pur și simplu pentru experiență, pentru că era ce doream de mult să fac și, mai mult, să-mi înving și tracul acesta. M-a ajutat să pot vorbi în fața unei mulțimi, să fiu mai dezinhibată…”.

  larisa popa miss arad interviu 3

  Am fost curioși dacă a simțit o schimbare după ce a câștigat titlul, iar Larisa ne-a spus că într-adevăr au început să apară mult mai multe oferte în domeniu și că o oportunitate de care chiar s-a bucurat a fost că a avut șansa să facă parte din echipa de mentori a cursului de modeling „Angels”, organizat de Adela Czebely. „Da, mi s-au creat noi legături. Dar o schimbare extraordinară în viața mea nu pot spune că am simțit, așa cum vezi în filme, că nu mai ești tu cea care ai fost înainte. Nu. Eu sunt exact aceeași persoană. Pur și simplu mi s-au deschis mai multe uși în domeniu profesional, am avut mai multe colaborări, am devenit mai cunoscută, am apărut chiar și la televiziune, dar nu e ca și cum eu sunt alta. Eu fac modeling ca pasiune, nu vreau carieră. Mă axez și pe altceva. Am început să fac artă digitală, vreau să mă înscriu la a doua facultate, probabil la Informatică, dacă nu o să urmez un curs… asta îmi place mult, arta digitală, poate design”, ne-a spus Larisa, adăugând că simte că are o latură mai  artistică. „Mai scriu și poezii”, ne-a spus râzând.

  În încheiere, am îndemnat-o să le ofere un sfat fetelor care sunt și ele timide, dar care și-ar dori să participe la un concurs de frumusețe cum e Miss Arad.  „Efectiv să o facă! Să nu mai stea atât de mult să o gândească. Deoarece cu cât mai mult faci overthinking, cu cât ajungi să te gândești foarte mult la ceva, cu atât o să renunți mai repede, pentru că tot timpul o să apară obstacole, dubii… Dar dacă nu te gândești prea mult și zici «hai să îl fac!», vine totul mult mai natural la tine. «Dacă tot m-am băgat, acum nu mai pot da înapoi!». Și îl faci. Indiferent că îți iese bine sau nu… că ai mai multe emoții față de restul persoanelor, asta este. Asta ești tu. Trebuie să te accepți până la urmă. Nu e ca și cum ai spune: «m-am înscris la un concurs, gata, mâine nu o să mai am emoții»… o să ai, o să continui cu ele în viață, dar trebuie să le accepți, să zici «asta sunt eu» și să treci peste!”, ne-a spus Larisa Popa.

  Frumoasa arădeancă va urca din nou pe scena Miss Arad, în finala din data de 25 august, de această dată pentru a „preda ștafeta”, pentru a îi așeza coroana următoarei tinere care își va învinge emoțiile și va reuși să convingă juriul că ea este cea mai frumoasă din Arad.

   

  Citește și: În august, Miss Arad readuce frumusețea în centrul atenției

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.