duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Lansare de carte „Interior Zero” de Lavinia Braniște, la Joy’s

  de Special Arad | 12 decembrie 2016, 2:21 PM | Cultură

  0

  Cafeneaua Literară Joy’s vă invită vineri, 16 decembrie, ora 18:00, la lansarea arădeană a celui mai recent roman al tinerei prozatoare Lavinia Braniște, „Interior zero”, apărut la editura Polirom. 

  „Ajunsă la cea de-a treia carte de proza, Lavinia Braniște a reușit ceva ce alții nu obțin nici pînă la finalul carierei: să aibă un personaj personal, un tip recognoscibil care navighează dintr-o carte în alta, cam ca Henry Chinaski al lui Bukowski, toutes proportions gardees… Iarăși, Lavinia dă senzația că scrie foarte ușor, că pur și simplu notează ce i s-a întîmplat peste zi, or, asta este proza cea mai «muncită» de fapt. Acest comportamentism lejer, marca Laviniei, ascunde frămîntări, revolte, chiar și o teorie personală a literaturii. Nu știu dacă avem în față un roman sau proză scurtă: aș spune mai curînd că este harta unui teritoriu pe care autoarea îl cartografiază obsesiv și minuțios.” (Bogdan-Alexandru Stănescu).

  Evenimentul este susținut de Librăria Corina.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.