luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Laboratorul rus care a dezvoltat vaccinul Sputnik V cercetează virusurile din paleolitic

  de - | 17 februarie 2021, 9:15 PM | Internaţional

  0

  (foto: Wikimedia Commons)

  Laboratorul rus de stat Vektor, care a dezvoltat și un vaccin împotriva coronavirusului, a anunțat că lansează o cercetare a virusurilor care datează din paleolitic analizând rămășițele animalelor recuperate după topirea permafrostului, relatează The Guardian, citat de HotNews.

  Vektor a spus marți că ținta acestui proiect este identificarea paleovirusurior și cercetarea evoluției virusurilor.

  Cercetarea făcută în colaborare cu Universitatea de Stat Yakutsk a început cu o analiză a țesuturilor extrase dintr-un cla preistoric despre care se crede că e de acum 4.500 de ani.

  Vektor a spus că rămășițele au fost descoperite în 2009 în Iacuția, o regiunea vastă siberiană în care sunt des găsite rămășițe ale animalelor antice, inclusiv mamuți.

  Un fost centru pentru dezvoltarea armelor biologice în era sovietică, laboratorul Vektor este unul dintre cele două instituții din lume care stochează virusul variolei.

  Sursa: HotNews

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.