La Vinga s-a încheiat înregistrarea gratuită a imobilelor la cadastru

  de Special Arad | 31 March 2023, 5:29 PM | Administraţie

  0

  În comuna Vinga s-a încheiat procesul de înregistrare gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară, un proiect finanțat din fonduri europene și derulat prin Programul Operațional Regional.

  Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad ocupă primul loc în 2023, într-un clasament privind înregistrarea sistematică, la nivel național, a imobilelor și terenurilor în Cartea Funciară.

  Odată finalizat acest proiect, aferent comunei Vinga, primarul Ioan Negrei a subliniat că „este o zi importantă pentru comunitatea noastră, atât pentru noi, cei din administrație, cât mai ales pentru cetățeni. După zeci de ani de la înmânarea titlurilor de proprietate, am reușit să avem și extrasele de Carte Funciară pentru toată Vinga. Din 2012, de când dețin funcția de primar, una dintre prioritățile mele a fost să finalizăm în totalitate evidența cadastrală a comunei”.

  De asemenea, primarul Ioan Negrei a solicitat cetățenilor să sesizeze eventualele erori înregistrate, pentru ca acestea să fie corectate tot în regim gratuit.

  „OCPI Arad a depus un efort considerabil, timp de doi ani,  pentru a pune în aplicare proiectul prin care am înregistrat gratuit, în Cartea Funciară, circa 11.700 de proprietăți imobiliare, aferente comunei Vinga, inclusiv satele aparținătoare, Mănăștur și Mailat. Un rol deosebit au avut în acest proces și funcționarii din aparatul tehnic al Primăriei Vinga, scopul nostru comun fiind să avem cetățeni mulțumiți”, a declarat Tatiana Clepe, director OCPI Arad.

  Închiderea proiectului de cadastrare și eliberare a extractelor de carte funciară la Vinga a fost primită cu bucurie de localnici. Aurel Brebu a remarcat beneficiile acestei realizări: „Cu ani în urmă, obținerea unui CF însemna multe drumuri și timp pierdut. Azi, cu sprijinul OCPI, al Consiliului Local Vinga și al Primăriei, beneficiem de aceste extrase fără să depunem niciun efort și în mod gratuit”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.