joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  La un pas de reiterarea catastrofei de la Mihăilești! Un TIR ce transporta azotat de amoniu către Arad a făcut explozie la o roată

  de Mihai Todoca | 13 august 2020, 12:28 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  În urmă cu puțin timp, un TIR ce transporta o încărcătură de azotat de amoniu pe ruta Timișoara-Arad a făcut o explozie la roata din spate. Din fericire, roata nu a luat foc ci doar a ieșit fum, la fața locului deplasându-se efective de pompieri și polițiști, iar traficul a fost deviat.

  Momentan nu se cunosc cauzele exploziei pneului (uzură excesivă sau contactul cu un obiect înțepător), însă nu putem să nu ne aducem aminte de cauzele catastrofei de la Mihăilești din 2004: un TIR ce transporta azotat de amoniu a făcut accident. A fost de-ajuns ca o flacără pornită de la motor să ajungă la azotat, iar astfel 18 oameni și-au pierdut viața într-o explozie care a creat un crater cu adâncimea de 6,5 metri.

  UPDATE ISU Timișoara:” Am fost solicitați la un incendiu de autotren încărcat cu 24 t îngrășăminte chimice pe bază de azotat de amoniu, pe DN 69, în comuna Sânandrei.
  La fața locului s-au deplasat de urgență 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și 12 pompieri.
  Incendiul s-a manifestat la o roată de pe puntea spate a remorcii autotrenului.
  În acest moment, incendiul a fost stins. Încărcătura nu a fost afectată.

  Pompierii au asigurat zona și au verificat încărcătura pentru a evita orice pericol. Urmează a se stabili cauza care a dus la producerea incendiului.”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.