La Șicula nu mai duce nimeni gunoiul… Radița culege alge de pe malul mării

  Cei 4000 de cetățeni ai comunei Șicula sunt disperați. De mai bine de o lună și jumătate societatea care se ocupă cu ridicatul deșeurilor menajere n-a mai ajuns în localitate să-și facă treaba. Motivul: Primăria Șicula are o datorie de aproape 3 miliarde de lei vechi și n-a dat niciun semn – susțin reprezentanții societății SC ECO INEU-PHARE 2004 SA- că ar avea intenția să plătească. În tot acest timp, șiculanii „bombardează” cu telefoane Primăria și alți factori, primind explicații dintre cele mai diverse și/sau puerile. Este de la sine înțeles că, așa cum e românul în general, unii ajung să-și ducă gunoaiele pe câmp, acolo unde le aruncă fără cea mai mică urmă de părere de rușine .

  Teodor Jușcă, directorul SC ECO INEU-PHARE 2004 SA, a declarat pentru Special Arad, că „vina pentru ceea ce se întâmplă o poartă exclusiv Primăria Șicula”. „Au datorii la noi, de 289.000 lei, bani pe care nici măcar într-o lună și jumătate de când am decis să nu mai ridicăm gunoiul, nu au dat vreun semn că doresc să-i achite. Cu alte localități, cum ar fi Târnova, societatea noastră a făcut planuri de reeșalonare, care sunt respectate și, în consecință, lucrurile revin la normal. Eu știu că Primăria Șicula a încasat banii de la populație, însă de ce nu ne-a plătit nu mai știu. Oamenii ne sună zilnic, neînțelegând că problema nu e la noi ci la administrația lor. Spre exemplu, agenților economici din Șicula, care au contracte individuale direct cu societatea noastră, și care sunt la zi cu plățile, li se ridică deșeurile. Dar, cum spuneam, problema e la Primăria Șicula și până nu plătesc situația rămâne așa cum e în momentul de față”.

  În schimb, viceprimarul comunei Șicula, Ioan Dehelean, contactat telefonic de Special Arad, declară: „Vă spun eu, în locul primarului Aurel Radița, care nu știu dacă a venit de la mare… cum stă treaba. Directorul SC ECO INEU-PHARE 2004 SA, Tedor Jușcă minte. Noi nu am încasat banii de la populație și de aceea nu avem cum plăti. Ceea ce am încasat, am predat acestei societăți. Ba, chiar mai mult decât am încasat! Ce facem cu cetățenii?… Chiar nu știu acum ce să spun. situația este într-adevăr penibilă. Mai mult nu știu ce să vă spun.”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.