joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  La final de săptămână, două evenimente importante marca CCIA Arad: Târgul Primăverii și Cupa „Sfântul Gheorghe”

  de Special Arad | 20 aprilie 2016, 7:28 PM | Știri Arad

  0

  Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad a pregătit pentru arădeni două evenimente importante, amândouă suprapunându-se în weekendul acesta. Este vorba de Târgul Primăverii – care va începe mâine la Expo Arad – și Festivalul Ecvestru Cupa „Sfântul Gheorghe” – care va începe vineri pe terenul Bazei Hipice a Depozitului de Armăsari din cadrul Direcției de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor.

  Președintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici, a spus în cadrul conferinței de presă organizată la sediul instituției că ediția acestui an a Târgului Primăverii va avea parte de o premieră dedicată iubitorilor de animale de companie: Expo Pet&Vet. În cadrul acestei secțiuni va avea loc și primul Congres Național al Asociației Medicilor Veterinari Clinicieni din vestul țării. Târgul va găzdui pe lângă aceasta, ca în fiecare an, expoziția de mobilier pentru terase, grădini, balcoane, produse artizanale, articole pentru sport și târgul de turism.

  Transportul la Târgul Primăverii va fi asigurat gratuit, de la stația de autobuz Podgoria. Programul târgului este următorul: joi, vineri – de la 11:00 la 20:00; sâmbătă, duminică – de la 10:00 la 16:00.

  Gheorghe Seculici a oferit informații și despre Festivalul Ecvestru Cupa „Sfântul Gheorghe”, ajuns anul acesta la cea de-a doua ediție, fiind organizat în colaborare cu Clubul Sportiv Agroturism Slătioara, Romsilva Regia Națională a Pădurilor, Federația Ecvestră România și Direcția de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor. La eveniment vor participa peste 80 de cai, 40 de sportivi și 15 cluburi din toată țara, care vor înfrunta 20 de probe.

  Președintele Clubului Sportiv Agroturism Slătioara, Ion Bujor Bama a spus despre ediția 2016: „Se dorește a fi o reușită mai mare decât anul trecut, deoarece la prima ediție am reușit să câștigăm încrederea sportivilor (…). Dorim să creștem anul acesta calitatea, volumul și probele”. De asemenea, pe lângă concursul propriu-zis, Ion Bujor Bama a spus că arădenilor le este rezervată și o surpriză. Este vorba de un spectacol medieval oferit de Ordinul Cavalerilor de Mediaș. Alcătuit din 15 membri, Ordinul este cel care organizează și Zilele Sighișoarei.

  Ineditul din cadrul competiției din weekend constă în desfășurarea probelor în cinci discipline: atelaje, derby nivel novici, dresaj, obstacole și voltije

  Probele Cupei „Sfântul Gheorghe” se vor desfășura vineri, 22 aprilie, între orele 11:30 și 18:00, sâmbătă, 23 aprilie, între orele 10:00 și 18:30, iar duminică, 24 aprilie, tot între orele 10:30 și 18:3o.

  Adulților li se va percepe o taxă de 10 lei pentru intrare, iar copiii au acces gratuit.

  IMG_7339 IMG_7340

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.