duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  La Filarmonică va avea loc conferința „Credința Culturii” și lansarea de carte „Procesul lui Iisus” de Lavinia Tec

  de Special Arad | 25 martie 2023, 12:18 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat. „Procesul lui Iisus” este cel de-al doilea eveniment din seria Conferințelor „Credința Culturii”, lansate de Asociația Aradul Fericit în colaborare cu Asociația Orașul Meu. Evenimentul va avea lor în 8 aprilie, în Sâmbăta Mare a Paștelui Catolic, de la ora 18:00.

  „După mai bine de 2000 de ani, redeschidem dosarul procesului care a influențat profund cultura și istoria umanității, lăsând atâtea întrebări fără răspuns. Subiectul principal al dezbaterii acestei conferințe oferă o oportunitate valoroasă tuturor participanților de a descoperi dacă procesul lui Iisus a fost unul corect din punct de vedere juridic și moral.

  Ce rol a avut Ana și Caiafa în arestarea lui Hristos? Cum s-a apărat Mântuitorul? Ce vicii de procedură pot fi sesizate în desfășurarea procesului? Cum ar fi fost dacă nu ar fi existat erorile judiciare?

  Întrebări care au stârnit controverse atunci, vor fi abordate și analizate cu interes, în contextul actual al dreptății și moralității sociale.Vă invităm cu drag să participați la acest eveniment, cu intrare liberă, mulțumită partenerilor noștri: Primăria Municipiului Arad, CMCA, Marile Cărți”, transmit organizatorii.

  Conferința de la Filarmonica Arad îi are ca invitați pe Părintele Stelian Tofană, preot, profesor universitar, doctor în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeş-Bolyai”, din Cluj-Napoca și pe avocata Lavinia Tec, conferențiar universitar, doctor la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara.

  În cadrul evenimentului va avea loc și lansarea de carte „𝘗𝘳𝘰𝘤𝘦𝘴𝘶𝘭 𝘭𝘶𝘪 𝘐𝘪𝘴𝘶𝘴 – 𝘢𝘥𝘦𝘷𝘢̆𝘳 𝘴𝘢𝘶 𝘪𝘥𝘦𝘰𝘭𝘰𝘨𝘪𝘦” a autoarei Lavinia Tec.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.