Update Atletul arădean Mihai Motorca este în finala „Europenelor” Under 18 de la Ierusalim. Bronz pentru arădean

    de Dan Lazăr | 5 July 2022, 9:00 AM | Sport | Știri Arad

    0

    Atleţii români Mihai Motorca şi Monia Alexandra Toma s-au calificat în finalele probelor de aruncare a discului, respectiv triplusalt, luni, la Campionatele Europene Under-18 de la Ierusalim (Israel).

    Component a două cluburi arădene, CS Municipal și CSȘ Gloria, Mihai Damian Motorca a reuşit a doua performanţă a calificărilor la disc, 60,15 metri, fiind devansat doar de ucraineanul Mihailo Brudin, cu 60,80 metri (personal best). Tot cea mai bună aruncare personală a sezonului a reușit și sportivul arădean. Finala este programată marţi, de la ora 19:07.

    România participă cu o delegaţie de 31 de sportivi (13 băieţi şi 18 fete) la Campionatele Europene de atletism pentru juniori Under-18 de la Ierusalim, cu obiectivul de a obţine o medalie şi cinci clasări pe locurile 1-6.

    UPDATE. Mihai Motorca a obținut un nou rezultat extraordinar în finala Campionatelor Europene rezervate cadeților (U18) desfășurate la Ierusalim (Israel) – bronz la aruncarea discului cu performanța de 58.18m.

    Atletul a fost devansat de către ucrainianul Brudin Mykhallo (64,51 m – Record al Campionatelor) și de olandezul Rolvink Yannick (63,06 – Record Național). De menționat că ieri, în faza calificărilor, Mihai Motorca (CSS “Gloria” Arad – CSM Arad) și-a îmbunătățit recordul personal intrând în finală cu a doua aruncare din competiție.

    Bucuros de reușita sportivului său, profesorul CSS “Gloria” Arad Constantin Miclea a transmis după încheierea competiției “Având în vedere forma sportivă în care se află și performanțele realizate în ultimul an, Mihai Motorca (elev în clasa a X-a la Liceul Tehnologic “Iuliu Moldovan” Arad) este favorit la câștigarea medaliei de aur la FOTE (Festivalul Olimpic al Tineretului European) ce va avea loc în perioada 24-30 iulie 2022 la Banska Bystrica!”.

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 3 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

    Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.