luni, 15 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  La Depozitarul Central poți afla dacă ai acțiuni fără să știi și de unde îți poți încasa dividendele

  de - | 21 septembrie 2022, 10:06 AM | Business | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Depozitarul Central este singura instituție care poate clarifica ce acțiuni deține fiecare român și dacă aceștia au dividende de încasat. Peste 8,3 milioane de români figurează ca acționari la una dintre societățile pe care statul le-a privatizat în anii ’90, însă majoritatea dintre aceștia nu sunt conștienți că încă mai dețin respectivele titluri, informează wall-street.ro.

  Cu sediul în București, la adresa Bulevardul Carol I nr 34 – 36, etaj 3, Depozitarul Central este instituția care ține evidența registrelor companiilor de pe bursă și asigură compensarea și decontarea tranzacțiilor realizate pe Bursa de Valori București (BVB). Acolo, există două secțiuni unde sunt depozitate acțiunile investitorilor. În secțiunea 1 se află persoanele care dețin acțiuni, dar care nu au deschis un cont la o firmă de brokeraj, sau care au cerut intenționat ca titlurile deținute să fie transferate în această secțiune (în general investitori inactivi). În cealaltă secțiune se află deținerile persoanelor care au un cont deschis la o firmă de brokeraj (în general investitori activi).

  O persoană care vrea să verifice deținerile de acțiuni pe care le are în cont trebuie să solicite un extras de cont de la Depozitarul Central. Extrasul se eliberează după plata taxei de 6 lei și după prezentarea următoarelor documente la sediul Depozitarului:

  -cerere de eliberare a extrasului de cont;
  -copia actului de identitate al titularului de cont;
  -dovada achitării tarifului aferent operațiunii de eliberare a extrasului de cont pentru persoane fizice.

  Citește mai mult pe acest subiect pe wall-street.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.