duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  La cât a ajuns tariful Cleopatrei Stratan. „Ghiţă” nu mai e fabrică de bani…

  de Special Arad | 25 mai 2014, 3:33 PM | Monden

  0

  Numele Cleopatrei Stratan a făcut înconjurul ţării în 2006, cu amuzantul refren al piesei “Ghiţă”. Atunci, fata avea doar 3 anişori şi un chip drăgălaş. Piesa în care îl dojenea pe Ghiţă că vine cu mâna goală la portiţă a răsunat obsesiv, luni întregi, în toate discotecile, în taxiuri, la TV, la radio, pe Litoral. Iar din această isterie, copila-minune a muzicii româneşti a câştigat în jur de două milioane de euro. Acum, Cleopatra are 11 ani, iar din succesul ei răsunător n-a rămas decât o umbră. Urcă foarte rar pe scenă, iar tariful i-a scăzut de trei ori, scrie Libertatea.

  Cleopatra, fata celebrului solist basarabean Pavel Stratan, a ajuns pe scena muzicală înainte să înveţe să pronunţe corect cuvintele.

  Piesa “Ghiţă” i-a adus celebritatea la numai 3 anişori. Nici nu realiza prea bine ce se întâmplă, iar acum nici că-şi aminteşte mare lucru din succesul nebun înregistrat. Au idolatrizat-o, deopotrivă, copii şi bunici, care cântau împreună cu ea, de parcă voiau să îi dea o mână de ajutor copilei care părea atât de firavă.

  Însă Cleo n-a avut emoţii niciodată, nu a uitat nici un vers şi s-a descurcat onorabil în luminile rampei, ca o artistă cu state vechi. Banii au început să curgă – micuţa luând chiar şi 10.000 de euro pentru “efortul” de a cânta o singură piesă -, dar talentul i-a fost recompensat şi altfel, nu doar financiar.

  Ea figurează în Cartea Recordurilor la mai multe categorii: “Cel mai tânăr cântăreţ care a susţinut un concert” (la 3 ani şi jumătate), “Cel mai tânăr talent care are un album”, “Cel mai tânăr interpret care a avut un hit pe primul loc la nivel naţional timp de şase săptămâni”, “Cel mai tânăr solist care a primit 10.000 euro pentru o singură piesă”, “Cel mai tânăr solist care a primit trei premii MTV” şi “Cel mai tânăr artist de succes”. Perfomanţe greu de egalat.

  Tariful i-a scăzut de la 10.000 la 3.500 €

  A existat şi o parte neplăcută a acestui succes fabulos: Pavel, tatăl micuţei, a fost acuzat că şi-ar exploata copila, ţinând- o pe scenă şi la repetiţii ore întregi. Urmarea acestui lucru: Cleopatra a început să cânte tot mai rar în concerte şi numai una-două piese.

  Astfel, cum era şi firesc, interesul pentru ea a început să pălească… Acum, la 8 ani de la debutul fetiţei, “Ghiţă” e doar o amintire. Foarte rar mai e solicitat tandemul Cleopatra – Pavel Stratan să susţină un concert.

  Tariful celor doi a scăzut de aproape 3 ori, de la 10.000 la 3.500 de euro, însă şi aşa este mare pentru cei care vor să-i audă cântând. Ei sunt chemaţi, în general, la petreceri pentru copii, organizate de grădiniţe ori de mici grupuri de părinţi, care nu au atât de mulţi bani cum cere familia Stratan.

  Ce face Cleo acum, că nu mai cântă? S-a dedicat exclusiv studiului! Este elevă în clasa a V-a la o şcoală particulară din Pipera, zonă în care stă cu chirie, într-o vilă, întreaga familie Stratan: Pavel, Rodica şi copiii Cleopatra şi Cezar.

  Fetiţa îşi acoperă costurile de şcolarizare din propria bursă, ultima oară fiind recompensată cu 2.000 de euro pentru aptitudini artistice deosebite. Mai mult, Cleopatra s-a apucat de jurnalism şi face parte din colectivul redacţional al revistei şcolii.

  Cleopatra Stratan astăzi (11 ani)

  1017303_614395158584528_815590589_n

  1511748_763645713659471_2352586917880785965_n

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.