joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  La Bottega devine timp de două săptămâni raiul băutorilor de bere! Peste 100 de sortimente de bere la Festivalul La Bottega beer & grill

  de Lucian Dănilă | 3 octombrie 2019, 2:41 PM | Știri Arad

  1

  Să fii băutor de bere nu e ușor, dar cu siguranță cel care este o face cu mare, cu foarte mare plăcere. Mai mult decât a bea bere este interesantă și istoria acestei băuturi, o băutură considerată aliment în multe părți ale lumii. Timp de două săptămâni, arădenii și nu numai au ocazia să bea bere pe toate gusturile.

  Berea a apărut acum aproximativ 6.000 de ani. A trecut mult de atunci, nu credeți? Probabil a apărut întâmplător după ce pâinea unuia dintre strămoșii noștri s-a udat și a început să fermenteze, astfel a apărut procesul de fermentare. Deși spunem că a apărut acum circa 6.000 de ani, cele mai vechi urme de bere datează din anii 3.500-2.900 î.Hr. și au fost descoperite de curând în Mesopotamia (actualmente Iranul de Vest).

  După mii de ani, în 1516, a apărut Legea Germană a Purității (Deutsches Reinheitsgebot) , care spune clar că ingredientele berii trebuie să fie doar apă, orz și hamei. Legea aceasta a apărut la trei secole după ce a început comercializarea acestei băuturi, în jurul anului 1200,  în regiunile pe care se află astăzi Germania, iar prima imbuteliere a avut loc in anul 1605.

  Timp de două săptămâni, localul La Bottega de pe faleza Mureșului (n.r. fostul local Perla), se transformă în raiul băutorilor de bere. Vor avea de unde alege dintr-o gamă de peste 100 de sortimente de pe mai multe continente și din peste 20 de țări. Vor putea bea bere din America de Sud, din Mexic, din Asia, berea tradițională din Austria, din Cehia sau Germania și lista este foarte lungă.

  bottega 1

  Festivalul LA BOTTEGA beer&grill începe sâmbătă, 5 octombrie și durează până în data de 20 octombrie.

  Va fi un festival adevărat de bere albă, bere neagră, blondă, arămie, filtrată sau nefiltrată, bere din grâu sau din bere din hamei, din orz sau din orez, bere la halbă sau la sticlă, bere dulce sau amară, picantă sau sărată, cu fructe sau cu miere, comercială sau artizanala și multe multe alte sortimente de filtrare, ingrediente sau fermentație.

  Va fi bere, multă, multă bere.

  Nu va lipsi nici muzica live și preparatele culinare speciale, pregătite de maeștrii bucătari ai localului de pe faleza Mureșului.

  INTRAREA ESTE GRATUITĂ!

  Rezervări se pot face la numărul de telefon – 0757BOTEGA

  bottega 2 bottega 3

  (P)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.