sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  La Botoșani, șoferul care încalcă legislația rutieră este dus cu mașina Poliției până la bancomat ca acesta să poată plăti șpaga

  de - | 21 iunie 2021, 5:44 PM | Naţional

  0

  Ancheta în care sunt implicaţi mai mulţi poliţişti de la Rutieră, din Botoşani, scoate la iveală aspecte şocante. Printre altele un şofer a fost duşi de oamenii legii cu maşina Poliţiei, la un bancomat, să scoată banii de şpagă. Alţi poliţişti s-au mulţumit doar cu lapte şi brânză. La începutul acestei luni nu mai puţin de 16 poliţişti de la Serviciul Rutier Botoşani au fost duşi pentru audieri într-un dosar masiv de luare de mită şi abuz în serviciu. Opt dintre aceştia au fost iniţial arestaţi, după care plasaţi sub control judiciar.

  Procurorii DNA îi acuză pe poliţiştii de la rutieră că au luat şpagă de la şoferi pentru a închide ochii la tot felul de nereguli grave. Printre aceştia se află şi un comisar de Poliţiei. În timpul anchetei au fost scoase la iveală detalii scandaloase şi greu de crezut.

  Printre altele se bănuie că doi poliţişti de la rutieră au escortat un şofer până la bancomat ca să fie sigură că le dă şpaga, arată monitorulbt.ro.

  Bărbatul a fost oprit în trafic pentru o abatere la legislaţia rutieră dar nu avea niciun ban în portofel. În schimb avea cardul şi bani în cont. Pentru a nu rata şpaga, poliţiştii l-au dus pe şofer, cu maşina poliţiei, până la un bancomat, să scoată banii promişi. Se fac investigaţii pentru a vedea dacă acest lucru se probează.

  Alţi poliţişti de la rutieră nu au fost atât de pretenţioşi. S-au mulţumit şi cu produse lactate pe post de şpagă spun jurnaliştii de la monitorulbt.ro. Mai precis, pe drumul Vlădeni-Leorda, din judeţul Botoşani, un şofer a fost prins cu o abatere rutieră pentru care risca să-şi piardă permisul de conducere. Pentru a scăpa basma curată le-a dat poliţiştilor câte un pachet cu lactate, în valoare de 50-60 de lei.

  Citeste mai mult: adevărul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.