„La atac!!!” – Final exploziv la Arad Open Air Festival cu Goran Bregović and his Weddings and Funerals Orchestra | Foto

  de Raluca Medeleanu | 17 septembrie 2018, 11:13 AM | Music | Știri Arad

  3

  Aceste trei zile, seri și nopți nebune de pe Aeroportul Internațional Arad au demonstrat cu siguranță că arădenii aveau nevoie de un festival autohton unde să se deconecteze total de problemele cotidiene, să danseze și să cânte fără griji. Este clar că Arad Open Air Festival are potențialul să devină ceva mult mai mult: un festival de amploare, care să atragă public din toate colțurile țării și nu numai.

  Fiecare dintre cele trei zile a avut câte un moment cu adevărat memorabil. Dacă apogeul serii de vineri a fost show-ul celor de la Subcarpați și Vanotek, iar al sâmbetei cel al „zeului trance” ATB, fără doar și poate, explozia totală s-a declanșat duminică seara, odată ce arădenii au auzit megahiturile lui  Goran Bregović and his Weddings and Funerals Orchestra. Nu trebuie neglijat însă nici valul de aplauze pe care l-au produs ieri David & The Six Martini (mai ales când au readus la viață hiturile românești din anii 90), rockerii croați Jonathan Band și, mai ales, Vama (a căror hituri par să aibă efectiv un efect „narcotic” pentru cine a copilărit cu ele, dar și pentru cine le descoperă pentru prima oară).

  Revenind însă la capul de afiș al ultimei zile de festival, este greu de descris atmosfera care a acaparat întregul platou al aeroportului. Bregović a demonstrat că atunci când muzica este cu adevărat bună, nu mai este nevoie de niciun artificiu vizual. Muzicienii au stat liniștiți pe scenă, fără niciun decor, fără lasere, ori vreun efect pirotehnic, ci doar cu reflectoare clasice, albe, ațintite către ei, însă ceea ce a ieșit din instrumente și din vocile lor… ei, bine, e exact ceea ce i-a consacrat la nivel mondial. Publicul nu se mai sătura de ei! Cântau versurile cât îi țineau plămânii, țopăiau, săreau, aplaudau frenetic în timpul hiturilor precum „Gas, gas, gas”, „Bella Ciao”, „S.O.S.”, „In the Death Car”, „Eberlezi”… ca să nu mai vorbim despre nebunia generală care a produs-o ultima piesă a concertului, „Kalashnicov”! Apropo de asta, îndemnul din titlul articolului nostru a fost pe buzele tuturor oamenilor din public, înainte și după piesa finală, la inițiativa lui Goran și a unuia dintre trompetiști (care a reprodus melodia militărească de atac).

  „La atac!!!” – îi îndemnăm și noi pe organizatorii festivalului. Arădenii au dat o șansă acestei prime ediții care nu a dezamăgit, iar acum așteaptă cu nerăbdare ediția din 2019!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.