duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  La Arad, 482 de persoane sunt în izolare la domiciliu. Zeci de amenzi, date în ultimele 24 de ore

  de Special Arad | 8 aprilie 2020, 2:16 PM | Coronavirus | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  imagine cu rol ilustrativ

  La nivelul Județului Arad, conform raportării  Direcției de Sănătate Publică a Județului Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 355 persoane. Numărul total al persoanelor care au încheiat perioada de carantină de 14 zile este de 209. În ceea ce privește persoanele autoizolate la domiciliu, acestea sunt în număr de 482, în timp ce numărul total la zi al persoanelor pentru care s-a încheiat perioada de autoizolare la domiciliu este de 2157.

  Pe parcursul zilei de ieri și până azi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 1212 de persoane și 6 societăți comerciale  cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În urma acestor verificări, au fost aplicate 50 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 121.000 lei. Nu au fost întocmite noi dosare penale.

  În același interval de timp, jandarmii arădeni au aplicat 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 24.000 lei.

  Polițiștii locali arădeni, acționând cu un efectiv de 48 de cadre și 18 mijloace auto,  au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 6.04.2020, ora 7.00 – 7.04.2020, ora 7.00),  1022 de persoane, întocmind 15 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 31.000 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.

  ***

  Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu exonerează de răspundere penală, respectiv contravențională. Recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim. Vă rugăm să râmâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Lucrând în distribuție trec de cel puțin 10 ori prin checheci! Păcat că n-am o camera de bord…să vedeți cum respectă țiganii legea. Copiii fug de colo-colo… bătrânii-s pe la porți, practic nu există strada să nu fie animată de cel puțin 20/30 de persoane! Voi ca presă repetați ca papagalii comunicatele ce va sunt trimise de miliție!
   Am întrebat un milițian de ce sunt două măsuri de aplicare a legii și a ridicat din umeri. Irelevant sa ții militari și milițieni toată ziua la filtre când pe țigani îi doare la basca.

   Aceeași situație și prin confecții…prin spatele blocurilor adolescenții jucau azi, fotbal.

   Oricine poate sa vada chestiile astea. D’aia mă întreb dacă organe n-avem ca-s trimise prin filtre…presă avem?

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.