vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  La 105 ani, jandarmul arădean Pantea Crăciun își dorește… să ajungă la 150 de ani de viață!

  de Raluca Medeleanu | 12 ianuarie 2015, 7:46 PM | Știri Arad | Video

  1

  Știri Arad: Întrebat fiind până la ce vârstă mai dorește să trăiască, col. (r) Pantea Crăciun, a mărturisit că până la 150. Astăzi, 12 ianuarie, el a fost vizitat acasă de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad pentru a îi arăta recunoștința pentru întreaga sa activitate și pentru a celebra, împreună cu soția lui de 89 de ani, împlinirea onorabilei vârste de 105 ani.

  A luptat în Al Doilea Război Mondial, a scăpat cu viață dintr-un lagăr rusesc din Stalingrad în care a fost închis șapte ani, a revenit în țară și și-a continuat activitatea militărească. S-a pensionat în anii 70. Când a împlinit 102 ani, a fost ridicat la rangul de locotenent, iar la 103 a devenit colonel. La ora actuală se fac demersuri pentru a fi ridicat la rangul de general.

  După spusele soției, cu care este împreună de aproximativ 60 de ani, a fost mereu sănătos și în forță, stare pe care și-o păstrează în continuare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Multă sănătate dlui colonel. Atenție la exprimare. NU ” până la ce vârstă MAI dorește să trăiască” ci până la ce vârstă dorește să trăiască. Așa cum i s-a pus întrebarea sună cu totul nepoliticos. Un fel de – cât mai vrei s-o duci c-ai îngropat slavă Domnului toată armata! Oricum, omul/secol nu va sesiza amănuntul.
   Pe de altă parte curioasă această avansare după 32/34 ani dar merituoasă măcar datorită anilor de așteptare. Cam așa ar trebui să aștepte și militarii actuali, cei mai mulți, după bravurile sublime care lipsesc cu desăvârșire. Ăștia sunt colonei din pampers, activitate zero și vor să iasă la pensie în clasa a 4-a cu pensie de eroi în viață.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.