marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Komlody”, un cunoscut muzicant arădean, a ajuns la… spitalul din Constanța! „Am crezut că-l pierd…”

  de Tudor Bogdan | 12 august 2016, 11:48 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Ovidiu Mateescu, pentru prieteni „Komlody”, un cunoscut muzicant din Arad, se află în aceste zile pe litoralul Mării Negre. Ceea ce părea a fi un concediu foarte relaxant alături de familie, s-a transformat brusc în nervi și emoții după ce fiul său a contactat un virus.

  Ovidiu a ajuns la spitalul din Constanța, acolo unde fiul său a fost internat cu diagnosticul enterocolită virală. Organistul (n.r. Ovidiu cântă la orgă) pune acest virus pe seama apei din mare.

  „Fraţilor nu veniţi la mare cu bebe. Al meu l-am dus acum la urgenţă din cauza unui virus ce scrie de el pe net dar n-am vrut să cred. Copilul meu e în perfuzii şi dezhidratat… Am crezut că-l pierd, deja când vomita făcea şi pişu şi pe fund şi pe păsărică, era bleg şi alb cu buze vinete. L-am dus repede la urgenţe aici în Constanţa şi i-a pus imediat branulă şi la internat… Unde se poate ajunge de la câteva înghiţituri de apă din mare… Nu mai zic câţi erau la urgenţe!…”, scrie Ovidiu pe contul său de Facebook.

  comlodi 1

  comlodi 2

  „Copiii au uimitoarea abilitate de a se îmbolnăvi subit şi, după un tratament recomandat de doctor, să-şi revină la fel de repede. Enterocolita este una dintre aceste boli care funcţionează pe modelul “îmbolnăvire rapidă, recuperare rapidă”.

  Enterocolita presupune o inflamaţie a mucoaselor intestinului subţire şi a colonului. La copii se manifestă prin stări de greaţă, vărsături şi diaree. Enterocolita virală este responsabilă pentru aproximativ jumătate dintre toate tipurile de enterocolită, bebeluşii şi copiii între şase luni şi trei ani fiind primii afectaţi. Cel mai întâlnit virus în acest caz este rotavirusul pe care copilul îl poate lua de la o persoană bolnavă sau dacă intră în contact cu un obiect care a fost deja contaminat cu acest virus. (Alte virusuri sunt enterovirusurile, virusul Norwalk, adenovirusurile.)

  Enterocolita virală poate afecta un număr mai mare de copii, la grădiniţă, la şcoală sau în alte medii aglomerate. Este o boală a copilăriei şi, de obicei, este destul de blândă. În mod normal, nu durează mai mult de trei zile şi poate fi tratată acasă cu multe lichide şi repaos”.

  MAI MULTE DESPRE ENTEROCOLITĂ DACĂ DAI CLICK AICI

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. multa sanatate! si noi am ajuns luni acasa, am fost in Costinesti. Baiatul 5 ani a vomitat toata noaptea de duminica i-am dat niste remedii homeopate si a fost ok, a mai avut o zi diaree, dar a trecut si asta,si a fost totul ok 12 ore pe drum. baiatul cel mic a inceput marti cu diaree si e tratat si el cu remedii homeopate si regim si e inspre bine. nu stiu cum ati procedat voi, dar trebuie sa avem tot timpul medicamente cu noi pentru situatii dinastea, ori varianta Smecta, furazolidon, metoclopramid, sumolin etc sau varianta de remedii homeopate astfe incat sa nu ne ia prin surprindere si sa nu ne panicam. multa sanatate inca o data!!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.