Kinedok continuă. Vineri, arădenii au făcut cunoștință cu Joanna, la Teba…

  de Raluca Medeleanu | 18 iulie 2015, 1:51 PM | Cultură | Film | Recomandările editorilor

  1

  Fabrica de textile părăsită, Teba, devine din ce în ce mai mult epicentrul artei contemporane la Arad. Dacă mai intâi a debutat cu un festival de muzică underground, Particles, iar apoi a urmat un festival de artă stradală, FabricArt, acum cel mai nou eveniment este dedicat, de trei săptămâni încoace, artei cinematografice.

  Astfel, datorită Asociației CitiZenit, Aradul a fost inclus în proiectul cultural Kinedok, iar Fabrica Teba a devenit unul dintre cele peste 20 de spații nonconvenționale din cele 5 țări participante, unde se prezintă o serie de 12 documentare creative, produse în Europa Centrală și de Est.

  Un fel de club inedit de cinefili, de dimensiune internațională ce dorește să fie o platformă de distribuție alternativă care reunește fanii și realizatorii de documentare creative.

  Kinedok a început la Arad în 3 iulie, iar de atunci, în fiecare vineri seară, începând cu ora 20:00, arădenii au putut vedea gratuit, într-un mediu intim și prietenos, documentarele incluse în program, simultan cu românii din orașele București, Timișoara, Cluj, Iași, Constanța sau Târgul Mureș.

  Vinerea aceasta s-a proiectat filmul numit după protagonistă, „Joanna” – o poveste despre relații, tandrețe, dragoste și considerație, produsă în Polonia, sub regia Anetei Kopacz, în 2013.

  Mulți oameni urmăresc blogul Joannei pentru că îi învață să fie atenți și veseli. Joanna își descrie viața de zi cu zi cu o onestitate și precizie copleșitoare. Dorințele ei sunt simple: o excursie cu familia la lacuri; planurile sale sunt pe termen scurt: să își vadă fiul mergând prima oară pe bicicletă. Diagnosticată cu o boală incurabilă, Joanna îi promite fiului ei că va face tot ce-i stă în puteri ca să trăiască mai mult…”

  Seria de documentare Kinedok continuă. Vinerea viitoare, Teba urmează să găzduiască o co-producție slovaco-cehă, din 2013, în regia lui Robert Kirchhoff, ce prezintă povestea unei asasinări neelucidate a unei tinere, care a avut loc cu treizeci de ani în urmă. Descrierea filmului „Normalizarea” este concisă: „Adevărul e simplu, minciunile sunt complexe”.

  kinedok teba joanna (2) kinedok teba joanna (3)

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Distribuie articolul

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad