Kelemen Hunor:„Nu poți să repeți votul până când îți iese. Asta înseamnă să distrugi procedură și principii parlamentare”

  de - | 25 octombrie 2018, 8:12 AM | Politikos

  0

  Liderul UDMR, Klemen Hunor, a criticat, miercuri, în termeni foarte duri reluarea votului la controversatul proiect de lege privind spălarea banilor, afirmând că „votul nu se reia. Nu poți să repeți votul până când îți iese. Asta înseamnă să distrugi procedură și principii parlamentare.”

  „Nu este transpunerea Directivei. Nu trebuia să amesteci ONG-rile în această poveste. Nu trebuie să spui că ONG-urile așa la modul general reprezintă un pericol și ei spală bani, pentru că pui ștampila pe toate organizațiile din țară. Deci nu au ce să caute în această formă”, a explicat liderul UDMR, potrivit G4Media.

  Întrebat dacă exceptarea fundațiilor aparținând minorităților nu a fost un troc pentru ca proiectul să treacă la vot, Kelemen Hunor a negat vehement.

  „Excepția pentru fundațiile minorităților a fost sau nu un troc? Noi cum am votat? Ce troc a fost? Ați văzut votul nostru? Încercați o deducție logică, ce troc, când noi am votat împotrivă?”, a răspuns Klemen Hunor.

  „Eu cred că nu ar trebui să facă nimeni o chestiune de manipulare din directivă, că acest lucru se întâmplă foarte des în România. De foarte multe ori, inclusiv în zona mass media, au fost multe cazuri în care directiva nu a fost așa cum au încercat unii sau alții să o transpună în legislația internă”, a declarat liderul UDMR.

  După respingerea inițială proiectului de lege privind spălarea banilor, votul a fost reluat, iar legea a trecut cu 170 de voturi ”pentru”.

  „Legea privind spălarea banilor a picat la vot, legea care punea pe butuci ONG-urile. Dragnea a pierdut, oficial, majoritatea la camera. Edit după 2 minute – PSD a cerut refacerea votului, total neregulamentar, s-a votat din nou și a trecut. PSD și ALDE își bat joc, din nou, de Parlament. Vom ataca legea la CCR”, a scris deputatul USR Ionuț Moșteanu pe Facebook.

  Liderul UDMR a numit reluarea votului drept „o porcărie”.

  „E o porcărie”, a răspuns liderul UDMR întrebat de reporterul Antenei 3 cum vede reluarea votului pe proiectul privind combaterea spălării banilor. Chestionat dacă va purta o discuție pe această temă cu liderii coaliției, Kelemen Hunor a răspuns: „Nu știu ce vom purta, dar a fost o porcărie”.

  sursa: digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.