Kelemen Hunor, reales la al XVI-lea Congres al UDMR




Lucrările celui de-al XVI-lea Congres al UDMR au continuat sâmbătă cu alegerea preşedintelui formaţiunii, actualul lider, Kelemen Hunor, candidând pentru un nou mandat.
Congresul a debutat vineri, ocazie cu care Kelemen Hunor le-a vorbit delegaţilor despre rămânerea UDMR la guvernare.
„Mulţumesc Congresului pentru încredere! Continuăm munca începută cu mulţi ani în urmă. Împreună putem face din comunitatea noastră un succes!”, a scris Kelemen Hunor pe Facebook, după ce a fost reales, conform așteptărilor, preşedinte al UDMR.
El a obţinut, la alegerile care au avut loc în a doua zi a Congresului, 653 de voturi ”pentru” și şase voturi ”împotrivă”.
Kelemen Hunor: „Noi ținem cu dinții de pozițiile pe care le avem”
„Undeva, la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, se va numi un nou premier, pe noi nu ne atinge acest lucru pentru că noi nu avem candidat la această funcţie şi decizia de a schimba premierul s-a născut în momentul în care partidele (PSD şi PNL – n.r.) au propus acest lucru, noi nu am putut avea candidat, motiv pentru care nu facem parte din acest acord, ceea ce înseamnă că nu ne băgăm. E ca şi o bătaie bună la cârciumă, dacă stai acolo şi nu ai nicio treabă, atunci cel mai bine este să nu fii în situaţie, nu vrem să ne complicăm, dar nu pot să vă promit că totuşi reuşim să rămânem pe dinafară. Noi vrem să rămânem la guvernare, munca ne-am asumat-o pe timp de patru ani (…), dar vom vedea ce se va întâmpla după ce vom avea noul premier, noi ţinem cu dinţii de poziţiile pe care le avem”, a spus liderul UDMR, potrivit Agerpres.
În prima zi a Congresului, au fost prezenţi şi preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, cei doi dând asigurări că îşi doresc UDMR în coaliţie.
Premierul Ciucă, invitat de Kelemen Hunor
Premierul Ciucă a arătat că UDMR a reprezentat şi reprezintă un pol de stabilitate şi profesionalism. „În momentul în care se va produce această rocadă la nivelul Guvernului, este nevoie de asigurarea continuităţii, este nevoie de a face în continuare acelaşi efort comun pentru a-i convinge pe cetăţenii României că ceea ce facem este o asumare, astfel încât să putem să asigurăm îndeplinirea acelor obiective, împlinirea acelor aşteptări pe care oamenii le aşteaptă de la noi”, a spus premierul Ciucă.
Marcel Ciolacu: „Nu știu cum îi ies toate lui Kelemen Hunor”
La rândul său, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că decizia ca din coaliţia de guvernare să facă parte UDMR şi minorităţile naţionale reprezentate în Parlament a fost una corectă. „Nu ştiu cum reuşeşte întotdeauna domnul preşedinte Kelemen Hunor să-i iasă toate. A reuşit şi de această dată să vă lămurească să nu aibă contracandidat şi a reuşit ca atât preşedintele Partidului Social Democrat, cât şi preşedintele Partidului Naţional Liberal să fie astăzi aici. Nu s-a întâmplat nici la PSD, nici la PNL să fim toţi trei”, a afirmat Ciolacu la Congresul UDMR.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)