joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Juventus Sibiu este campioana României la minifotbal! Un arădean, eroul finalei

  de Lucian Dănilă | 6 iulie 2015, 3:52 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  A fost un weekend minunat la Complexul Serie A – Bendea din Arad. Un adevărat festin, arădenii amatori de fotbal pe teren redus având ocazia să vadă tot ceea ce este mai bun în România la fotbal de 5 plus 1.

  Am văzut la lucru marea majoritate a campionilor europeni de anul trecut din Muntenegru, am avut posibilitatea să vedem echipe de fotbal în 6 mai bine organizate și cu condiții mai bune decât multe dintre echipele din liga a doua. Am văzut bucurii, dar și drame, prietenii dar și scandaluri…

  Timp de trei zile, la Arad, s-au bătut pentru trofeul național cele mai bune 16 echipe din țară. Și chiar au fost bune. Aradul – din păcate – nu a avut niico reprezentantă și, probabil, după ce am văzut cum se joacă și cum sunt organizate aceste adevărate cluburi prezente aici, poate cineva va fura modelul și pe viitor va avea și Aradul o echipă acolo sus.

  Nota maximă pentru organizatorii competiției, Cristian Lăzău și Cristian Barna, cei doi care organizează de doi ani și Liga Desavoia.

  În ultimii doi ani Aradul a fost reprezentat de Old School – la Deva în 2013 – și Mavros, la Roman în 2014. Nu au înregistrat rezultate notabile, dar au fost acolo. În acest an s-a schimbat sistemul de desfășurare și nu s-a mai calificat niciuna dintre campioanele celor două ligi din Arad, Liga Desavoia respectiv Arena Ionuț Popa.

  Sibiul a dat lovitura

  Marea performeră a turneului a fost Juventus Sibiu. Gruparea sibiană și-a recâștigat astfel trofeul cucerit în 2013 pe care l-a pierdut apoi anul trecut la Roma. Au fost mai multe lucruri care au coincis cu ediția din 2013 disputată la Deva. Atunci tot Juventus a fost campioană, tot Răzvan Radu – actualmente la Vatra Dornei, atunci la ABC United – a fost cel mai bun jucător și Timișoara a încheiat tot pe locul 4, acum cu AEM, atunci cu MAV Glissando.

  Juventus a trecut în finală de marea favorită, Dorna Vatra Dornei, echipă care are în componență cinci campioni europeni! Sibienii au deschis scorul prin Tătar, iar cu cinci minute înainte de final a egalat Răzvan Radu. Cei din Vatra Dornei au ratat o imensă ocazie în ultimele secunde, iar la penalty-uri s-a impus Sibiul după mari emoții.

  Juventus Sibiu – Dorna Vatra Dornei 1-1 – 5-4 d.l.d

  Marele perdant al finalei a fost chiar cel mai bun jucător al turneului, Răzvan Radu. El se află la cea de-a doua finală consecutivă pierdută, după ce anul trecut a fost învins tot la loviturile de departajare de cei de la Ploiești, el evoluând atunci pentru Design Brașov.

  Marele câștigător a fost tocmai un arădean, singurul prezent la acest turneu. Adrian Popescu (foto jos) a fost eroul celor de la Juventus, el apărând poarta acestora atât în cadrul acestui turneu final, cât și la jocurile pentru calificare de la Deva. Asupra poveștii sale în tricoul celor de la Sibiu vom vorbi în zilele care urmează.

  VEZI TOATE REZULTATELE TURNEULUI AICI

  IMG_2416

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.