vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Jurnalistul sportiv Bogdan Socol a murit la doar 42 de ani

  de - | 11 februarie 2023, 9:12 AM | Naţional

  0

  Jurnalismul românesc a fost lovit vineri seară de dispariția prematură a comentatorului Bogdan Socol, care a decedat la vârsta de 42 de ani, scrie GSP.ro.

  Potrivit celor de la GSP, Bogdan Socol a înotat în cursul zilei de vineri în apele înghețate ale unui lac, iar cauza decesului ar fi șoc hipotermic.

  Bogdan Socol obișnuia să se scalde în ape foarte reci pe perioada iernii.

  Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, a postat un mesaj de adio în memoria unuia dintre cei mai buni comentatori români ai ultimelor decenii.

  „Astăzi, în împrejurări tragice, a plecat dintre noi la doar 42 ani un om care a iubit fotbalul și Steaua, un om a cărui voce ne va lipsi enorm și a cărui pasiune pentru sport va fi greu de egalat.

  Am avut privilegiul de a colabora la Fotbal European 4 ani. 4 ani de emisiuni de care îmi voi aminti cu drag.

  Rămas bun, Bogdan Socol, Dumnezeu să te odihnească în pace!” – a scris Mihai Stoica.

  Imagini cu jurnalistul când înota, în urmă cu câteva zile, în apele înghețate:

  Bogdan Socol, autor de cărți cu temă sportivă

  Bogdan Socol a devenit cunoscut publicului din România comentând meciuri de fotbal și rugby la posturile Digi Sport, peste 2.500 de evenimente, după cum preciza chiar el pe site-ul personal. În 2017 a plecat, în urma unor divergențe cu cei din conducere, și a ales o carieră pe cont propriu.

  Primii pași îi făcuse însă la Televiziunea Română, în primul an de facultate. A predat mai multe cursuri de comentator sportiv, a avut o emisiune de pronosticuri la postul B1, iar în perioada recentă a lucrat la un nou proiect, analiza și comentariul meciurilor pentru aplicația Flashscore.

  Bogdan Socol este autorul mai multor cărți cu temă sportivă, „100 de fotbaliști legendari”, „Jurnalul unui iubitor de fotbal”, „Jurnalul Cupei Mondiale 2018” sau „O sută de sportivi legendari”

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.