luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Jurnalistă Radio Europa Liberă, ucisă într-un atac aerian rusesc la Kiev

  de - | 29 aprilie 2022, 4:20 PM | Internaţional

  0

  (foto: Vira Hyrych / Facebook)

  Jurnalista Radio Europa Liberă Vira Hyrych a murit la Kiev într-un atac aerian rusesc care a lovit clădirea în care locuia, în capitala Ucrainei.

  Cadavrul lui Hyrych a fost găsit dimineața devreme pe 29 aprilie, în epava clădirii, care a fost lovită de o rachetă rusă cu o seară înainte, a declarat Serviciul Ucrainean al Radio Europa Liberă (RFE/RL).

  Secretarul general al ONU Antonio Guterres se afla în vizită la Kiev pe 28 aprilie, în timp ce atacurile aeriene au lovit capitala, inclusiv blocul de apartamente în care se afla jurnalista.

  „Suntem profund întristați de moartea peste noapte a angajatei noastre Vira Hyrych din Kiev. Am pierdut o colegă dragă, care va fi amintită pentru profesionalismul și devotamentul ei față de misiunea noastră. Suntem șocați și înfuriați de natura lipsită de sens a morții ei, acasă, într-o țară și într-un oraș pe care le-a iubit. Memoria ei va inspira munca noastră în Ucraina și nu numai, pentru anii următori”, a declarat președintele RFE/RL, Jamie Fly, într-un comunicat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.