Protestul inedit împotriva lui Xi Jinping de la Beijing a inspirat acțiuni de solidaritate în întreaga lume

  de - | 18 October 2022, 8:21 PM | Internaţional

  0

  (foto: BBC)

  Joia trecută, pe podul Sitong din districtul Haidian din Beijing, au apărut bannere care conțineau mesaje împotriva liderului Xi Jinping, a guvernării sale autoritare și a măsurilor drastice anti-Covid. Bărbatul care le-a agățat a fost reținut rapid, dar fotografii ale acțiunilor sale s-au răspândit prin intermediul rețelelor de socializare în întreaga lume, scrie Biziday.ro.

  De atunci, relatează BBC, mesaje similare au apărut în mai multe campusuri universitare din SUA, Marea Britanie, Europa, Australia. Un panou scris de mână, afișat la Colegiul Colby din statul american Maine, lăuda inițiativa bărbatului din Beijing: „Noi, oamenii din China, vrem să răspândim acest mesaj în locuri fără cenzură. De asemenea, în alte state, au fost postate bannere care conțin mesaje anti-Jinping.

  Protestul de săptămâna trecută a declanșat o represiune totală în online. Toate filmulețele, imaginile și cuvintele cheie precum „Haidian”, “protestat la Beijing” și “podul Sitong” au fost eliminate de pe platformele de socializare chineze. Chiar și mai multe cuvinte legate vag precum “erou” și “pod” au dat rezultate limitate. Securitatea a fost sporită în Beijing în zilele următoare protestului, cu poliție și personal suplimentar staționate pe podurile din oraș.

  Pe Instagram și Twitter, mai multe conturi de activism din China și-au îndemnat susținătorii să „ia măsuri în timpul săptămânii congresului Partidului Comunist” și să protesteze.

  Citește continuarea pe biziday.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.