joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Jumuliți sub Cetatea Șiriei! Copiii de la UTA II au făcut instrucție cu Șoimii Lipova

  de Lucian Dănilă | 15 septembrie 2014, 3:34 PM | Sport

  0

  Inițial părea un joc dezechilibrat sub Cetatea Șiriei, acolo unde venea Șoimii Lipova, echipa care cu excepția „accidentului” cu Gloria a avut un parcurs aproape ireproșabil. UTA II venea după două înfrângeri, la Sântana și mai ales cea de pe teren propriu cu Păuliș.

  Diferența a fost una mare, dar, surprinzător în favoarea copiilor de la UTA II. Cu o viteză în plus, cu o dinamică care i-a surprins pe „șoimi”, tinerii antrenați de trioul Păcurar – Supar – Tisza au făcut un joc aproape perfect. Unde a fost plusul? Evident, în atac. Michel Vlad, revenit după suspendare, Bulza și Adrian Petre au făcut ravagii printre lenții fundași ai oaspeților. Michel a marcat primul gol, a fost coautor la al doilea și al treilea, Bulza a semnat o „dublă”, iar Adrian Petre s-a înscris și el pe lista marcatorilor după o fază creată tocmai de Michel Vlad și Bulza.

  A fost 3-0 după doar jumătate de oră! Michel a deschis scorul după o pasă a lui Bulza, apoi Adrian Petre l-a majorat după faza creată de ceilalți doi colegi din atac, pentru ca Bulza să lobeze superb pentru 3-0 după un contraatac foarte rapid purtat de Michel.

  Lipova nu a avut reacție decât la 1-0 pentru gazde, atunci când Roșuț a trimis un lob peste Mara dar și puțin peste poartă. Totuși, „șoimii” au redus din handicap prin Ghergar, care a fructificat un penalty dictat la un henț în careu în urma unui șut a lui Moisă. Grad și compania au început să spere, dar au făcut-o degeaba. La 3-1, Michel s-a trezit cu mingea în fața porții, a preluat și a tras puternic în mâna lui Cuciula, iar arbitrul maghiar a dictat penalty. A executat Prună dar Trifoi a reținut.

  Imediat după pauză Bulza a marcat un gol caraghios. Atacantul care cu 24 de ore înainte a evoluat și în meciul din Liga a 3-a dintre UTA și Pandurii II, a pătruns în careu, a șutat slab la colțul lung, dar Trifoi a crezut că mingea iese afară, nu a plonjat, iar aceasta a lovit bara și a intrat în poartă. Era 4-1! La acest scor, Lipova s-a apropiat doar de două ori periculos de poarta lui Mara, dar nici Petrilă și nici Pavel nu au găsit calea spre gol.

  Până la final scorul putea fi chiar mai mare, dar „piticul atomic” Michel și Adrian Petre au ratat singuri cu Trifoi și astfel au dat ocazia celor de la Lipova să reducă din handicap în minutul 85 prin Petrilă. Atacantul „șoimilor” a marcat cu capul din fața porții, lovindu-l – fără intenție, în plină figură pe Mara – după ce Pavel a croșetat trei apărători ai gazdelor și a lobat mingea peste portarul tinerilor Bătrânei Doamne.

  IMG_1026

  UTA II Șiria – Șoimii Lipova 4-2 (3-1)

  Au marcat: Michel Vlad 9, Adrian petre 23, Bulza 33, 47 / Ghergar 40-11m, Petrilă 85

  UTA II Șiria: Mara – Ghiunghiuș, Dolga, Cotoc, Aldan – Irina, Prună (Stupar), Brănișteanu (Moza), Michel Vlad – Bulza (Petrache), Adrian Petre (Ovidiu Ghergar). Antrenori: Cr. Păcurar, D. Stupar, F. Tisza

  Lipova: Trifoi – Ciciula, Edu, Țițca, Moisă (Lăcătuș) – Ghergar, Toc (Biro), Cati, Gornic – Roșuț (Petrilă), Flavius Pavel. Antrenor: Marius Grad

  Arbitrii au fost din Ungaria, județul Bekes

  Observatori: Claudiu Tripa și Gabi Biro

   

  UPDATE

  Victoria a fost dedicată lui Cristian Păcurar, antrenorul tinerilor fotbaliști de la UTA II. Tehnicianul a împlinit vârsta de 41 de ani iar copiii i-au cântat tradiționalul „la mulți ani” pe scările restaurantului de lângă stadionul din Șiria.

  La mulți ani, profe!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.