Jumătate de milion de francezi protestează. „L-aş plesni pe Macron. Este un exterminator!”

  de - | 23 martie 2018, 11:15 AM | Internaţional

  0

  (foto: Daily Sabah)

  500.000 de francezi au ieşit în stradă împotriva preşedintelui Emmanuel Macron. Oamenii sunt nemulţumiţi de reformele economice anunţate de guvernanţi, care, spun protestatarii, avantajează patronatele şi îi lasă fără bani chiar pe cei care muncesc. Mitingurile sindicaliştilor au fost marcate de răfuieli între manifestanţi şi forţele de ordine, scrie digi24.ro.

  Violenţele au izbucnit în momentul în care din rândurile greviştilor s-au desprins mai multe grupuri, majoritatea simpatizante ai extremei stângi, scrie presa franceză. Ei au atacat forţele de ordine cu fumigene şi pietre, au devastat mobilierul stradal şi au vandalizat mai multe magazine.

  Cele mai grave incidente au avut loc în Paris şi Nantes.

  Riposta poliţiei a venit cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene.

  Sindicaliştii francezi au fost scoşi în stradă de reformele economice anunţate de guvern. Printre cele mai nepopulare măsuri se numără îngheţarea salariilor, blocarea angajărilor în sectorul public sau creşterea vârstei de pensionare.

  „Vorbesc despre aceşti bogaţi care au impresia că toţi avem 10.000 de euro de cheltuială în fiecare lună, care fură banii din buzunarele săracilor, în timp ce îşi găsesc scuze. Este de nesuportat. Asta trebuie să înceteze”, spune un protestatar.

  Protestatar: „L-aş plesni pe Macron!”

  Reporter: „De ce?”

  Protestatar: „Pentru că este un exterminator. Lichidează programul naţional al Consiliului de Rezistenţă. Ceea ce înseamnă securitatea socială, şcolile, sistemul public de sănătate sau de transport. Având în vedere că a fost ales cu voturile a numai 17% dintre cetăţenii francezi cu drept de vot, nu are dreptul să facă asta”.

  Sursa: Digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.