Județul Arad, sub atenționare meteorologică de caniculă și disconfort termic

  de Special Arad | 25 August 2022, 1:58 PM | Știri Arad

  0

  Județul Arad se află sub atenționare meteorologică pentru caniculă și disconfort termic ridicat, în perioada 25-27.08.2022. 

  Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18-21 de grade. De asemenea, indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

   

  Ce recomandă autoritățile?

  – beți suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător;

  – purtați pălării de soare, haine lejere de culori deschise;

  – evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare;

  – consumați fructe și legume proaspete.

  „În perioadele caniculare și de secetă prelungită folosirea focului deschis pentru arderea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă.

  De asemenea, având în vedere vremea caniculară care se va înregistra în următoarele zile, aceste incendii prezintă un real pericol pentru viața și bunurile comunității, având o viteză mare de propagare la împrejurimi„, spun pompierii.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.