duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Judecătorii arădeni, solidari cu protestele grefierilor

  de Special Arad | 19 decembrie 2019, 3:46 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  2

  Comunicat. Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Tribunalului Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

  În cursul zilei de astăzi,  19 decembrie 2019,  s-a desfăşurat şedinţa adunării generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Arad, cu privire la exprimarea unui punct de vedere, referitor la iniţiativa legislativă privind anularea pensiilor de serviciu.

  În urma dezbaterilor ce au avut loc, judecătorii din cadrul Tribunalului Arad au hotărât că susţin în totalitate poziția  și argumentele  Consiliului Superior al Magistraturii, expuse în mod clar și anume:

  ,,Consiliul  reiterează  ferm  că  statutul magistratului impune acordarea pensiei de serviciu şi a remunerației adecvate ca o componentă a independenței justiției, garanție a statului de drept, prevăzută de art. 1 alin. 3 din Constituția României.,,

  Adunarea Generală a judecătorilor Tribunalului Arad a mai hotărât că, în situația continuării demersurilor  politice și legislative privind afectarea  independenței sistemului de justiție și golirea de conținut a statutului judecătorului, urmează să analizeze recurgerea la alte forme de protest.

  Totodată, judecătorii din cadrul Tribunalului Arad  au hotărât solidarizarea cu personalul auxiliar din cadrul instanţei în protestul iniţiat de acesta, faţă de proiectul de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu  ale magistraţilor şi ale personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Lor nu le sare nimeni in cap văd ca , numai lumea nu știe ca ei sunt cei ce au pensii speciale . Justiția are pensii și salarii nesimțite , justiția e cea care nu își face treaba iar țara asta a ajuns unde e , dar nu e bai , lumea vede pe dracu și pe lacu cu pensii speciale .

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.