Joe Biden anunță că Statele Unite interzic importurile de gaze naturale și petrol din Rusia

  de - | 8 March 2022, 7:06 PM | Internaţional

  0

  (foto: captură video Reuters / Twitter)

  „Acest lucru înseamnă că petrolul rusesc nu va mai fi acceptabil în porturile SUA și poporul american îi va da încă o lovitură puternică mașinăriei de război a lui Putin”, a anunțat marți Joe Biden, scrie HotNews.

  El a declarat că măsura are un sprijin puternic din partea ambelor partide ale duopolului politic american, fiind susținută atât de democrați cât și republicani în Congres.

  „Poporul american s-a mobilizat pentru susținerea poporului ucrainean și am făcut cât se poate de clar că nu vom participa la subvenționarea războiului lui Putin”, a precizat Biden. „Apărarea libertății o să coste, o să ne coste și pe noi. (…) Pentru companiile de petrol și gaze și pentru firmele financiare care le susțin: înțelegem că războiul lui Putin împotriva poporului Ucrainei provoacă creșterea prețurilor. Asta este de la sine înțeles. Dar asta nu este o scuză pentru a exercita creșteri excesive de preț, sau pentru a crește profiturile sau orice alte eforturi de a exploata această situație sau pe consumatorii americani”, a mai subliniat Joe Biden.

  În 2021, SUA a importat din Rusia 245 de milioane de barili de petrol, adică 8% din totalul importurilor americane de petrol, potrivit datelor furnizate de U.S.Energy Information Administration, citat de HotNews.

  Cât despre gazul natural, importurile americane sunt 0. Sursa: aceeași U.S.Energy Information Administration. Vezi aici țările din care SUA importă gaz. Canada și Mexic rămân statele cu care americanii au cele mai mari importuri de gaz natural.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.