miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Update 2Jefuitorii de seifuri au fost duși în fața judecătorilor | Video

  de Raluca Medeleanu, Mihai Todoca | 21 august 2019, 9:06 AM | Regional | Știri Arad | Topic special

  0

  (foto: Mihai Todoca)

  Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au desfășurat 9 percheziții pe raza județelor Timiș și Hunedoara, la domiciliile a 9 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni contra parimoniului cu moduri de operare deosebite.

  În perioada martie 2018-martie 2019 cei în cauză s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat și ar fi săvârșit mai multe furturi din societăți comerciale și locuințe aparținând unor persoane fizice prin utilizarea de dispozitive de bruiaj a semnalului GSM emis de sistemele de alarmare și a unor instrumente special confecționate pentru deschiderea sistemelor de închidere a seifurilor, pe raza localităților Chișineu-Criș, Hălmăgel, Baia de Criș (jud. Alba), Deva și Criscior (județul Hunedoara) și pe raza județului Timișoara, cauzând un prejudiciu de aproximativ 630.000 de lei.

  În urma perchezițiilor efectuate la data de 20 august a.c., au fost audiate 6 persoane, celelalte 3 fiind căutate în vederea luării de măsuri legale preventive.

  Cele 6 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și constitutuirea unui grup infracțional.

  La aceste activități au participat luptători S.A.S., și polițiști din cadrul B.I.C. – I.P.J. Arad precum și polițiști din I.P.J. Hunedoara, cu sprijinul S.O.S și B.A.I. Arad.

  Update

  Cei 6 suspecți audiați în urma perchezițiilor au fost duși în fața judecătorilor, la Tribunalul Arad, în această dimineață, în jur de ora 11:30. Procurorul de caz a solicitat judecătorului arest preventiv. Vom reveni cu mai multe detalii în momentul în care vom avea informații cu privire la decizia dată de judecător.

  Update 2: Judecătorul a decis ca doi dintre suspecți să fie arestatți preventiv, iar ceilalți 4 sunt sub control judiciar.

   

  Video: Mihai Todoca

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.