Jazz de excepție care întărește regula

  de [email protected] | 1 May 2014, 10:10 AM | Cultură | Muzică | Topic special

  0

  Este greu de descris în cuvinte senzația dată de ritmurile halucinante ale jazz-ului… Imaginează-ți că ești într-un local liniștit, un local aproape adormit chiar, într-un colț ascuns, în semi-întuneric, doar tu și cu gândurile tale pe cale de dizolvare discretă în uitare, într-un dialog mut cu fumul expirat, savurând vibromasajul audio ce-ți mângâie o dată lent, o dată erotic, frenetic apoi din nou suav timpanele și pentru o secundă… sau mai multe, te trezești buimac revenind în realitatea posacă și prozaică dintr-o altă lume, o lume muzicală, o lume a zâmbetului cu ochii închiși, un vis extrem… extrem de excepțional, dar un vis care, din fericire, revine… și revine… și revine…

  Acum imaginează-ți sala Filarmonicii… imagineaz-o dacă n-ai fost acolo miercuri, de Ziua Internațională a Jazz-ului, la festivalul care inițial trebuia să aibă loc în fața Primăriei dar vremea capricioasă le-a cam dat dureri de cap organizatorilor, recurgându-se astfel la soluția cu ușile închise… deși intrarea era liberă. Cine a fost acolo a avut parte de sesiuni de jazz de excepție, aproape la fel de intense precum în descrierea de mai sus. Exceptând acel „aproape” translucid și exceptând faptul că nu avem (încă) de-a face cu un JazzTM sau Gărâna… am avut parte de o seară de neuitat, de un „Eclectic Version” de poveste și un „Mario & The Teachers” de zile mari… iar pentru inițiativa organizatorilor, pur și simplu, jos pălăria. Cu certitudine Aradul poate să bifeze de acum un festival de jazz în jurnalul său intim-cultural, în rând cu lumea bună a muzicii de calitate. Per ansamblu, a fost un eveniment de vis… în special acum când ne alintăm cu visul de Capitală Culturală Europeană.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.